Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 18:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVerdachte moord Gino: jongen gedood om hem tot zwijgen te brengen

Verdachte moord Gino: jongen gedood om hem tot zwijgen te brengen

MAASTRICHT – Donny M., verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 9-jarige Gino van der Straeten, heeft maandag bij de rechtbank in Maastricht verklaard dat hij de jongen om het leven heeft gebracht door hem te smoren met een kussen. M. (24) zei dat hij “gek” werd van het geschreeuw en gehuil van de jongen, die hij kort daarvoor had geprobeerd seksueel te misbruiken.

Gino verdween op 1 juni 2022, toen hij aan het voetballen was op een veldje in Kerkrade. Hij verbleef destijds bij zijn oudere zus. Drie dagen na de verdwijning arresteerde de politie M., waarna het lichaam van de jongen op zijn aanwijzing werd gevonden.

M. heeft maandag, op de eerste dag van het vierdaagse proces, verklaard dat hij op de bewuste dag veel drugs had gebruikt en min of meer doelloos in zijn auto rondreed, totdat hij in het begin van de avond Gino in het vizier kreeg. Hij vatte het plan op de jongen te misbruiken. Hij wist Gino in zijn auto te praten en nam hem mee naar zijn appartement in Geleen.

LEES OOK
Von der Leyen: als Israël Rafah binnenvalt komt EU in actie

MDMA

In de woning gebruikte M. nog meer drugs en diende hij ook Gino zowel MDMA als een erectiepil toe. Hij deed dat in de hoop dat dit de jongen in de stemming zou brengen, zei hij tegen de rechter. M. vertelde dat pogingen het slachtoffer te misbruiken niet slaagden, door zijn eigen drugsgebruik.

Gino moest overgeven door het MDMA-gebruik. M. dwong de jongen een douche te nemen en het braaksel op de badkamervloer op te ruimen. Om Gino tot zwijgen te brengen nam M. hem naar eigen zeggen in een houdgreep. Uiteindelijk pakte M. een kussen, dat hij op het gezicht van de jongen drukte, totdat hij niet meer bewoog.

Telefoon

Daarna besloot M. dat het lichaam van Gino weg moest. Hij heeft de polsen en benen van de jongen met tape aan elkaar gebonden en de mond dichtgeplakt. Hij dumpte het in vuilniszakken verpakte lichaam op nog geen honderd meter van zijn huis, bij twee afgebrande huizen. Op de telefoon van M. heeft de politie foto’s aangetroffen van met touw en tape vastgebonden kinderen. M. ontkende dat hij Gino vóór diens dood heeft bewerkt met tape.

LEES OOK
Verdachte moord Gino: nooit gedacht 'wat ben ik aan het doen'

Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat M. de jongen meer drugs heeft laten innemen dan hij zegt. Het OM lijkt te twijfelen aan de juistheid van de verklaring van M., over het seksueel misbruik. De officier van justitie wees hem erop dat hij vaag blijft als het hier over gaat, terwijl zijn geheugen op tal van andere punten niet of nauwelijks hapert.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Dodelijke aanrijding met vrachtwagen in het centrum van Amsterdam [+foto’s]

AMSTERDAM - In het centrum van Amsterdam is een voetganger omgekomen door een aanrijding met een vrachtwagen. De identiteit van het slachtoffer is nog...
×