Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 13:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAutoconcern achter Peugeot kritisch op Frans belastingplan

Autoconcern achter Peugeot kritisch op Frans belastingplan

PARIJS – Topman Carlos Tavares van autoconcern Stellantis waarschuwt dat de plannen van de Franse regering om de vennootschapsbelasting te verhogen, de investeringen zullen schaden.

De man achter automerken als Citroën en Peugeot, maar ook Fiat en Opel, is daarmee kritisch op de plannen die nog langs het Franse parlement moeten. “We maken nu een keuze voor de korte termijn die nadelig zal uitpakken voor de middellange termijn”, heeft Tavares gezegd tijdens een interview op LCI TV.

De nieuwe Franse regering presenteerde vorige week een conceptbegroting met hogere belastingen voor bedrijven in een poging de grote staatsschuld terug te dringen. Honderden grote bedrijven met een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro zouden bij elkaar miljarden euro’s extra moeten afdragen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Ook wil het kabinet van de vorige maand aangetreden premier Michel Barnier flink gaan bezuinigen en onder meer rijke mensen meer belasting laten betalen.

LEES OOK
Glasvezelnetwerken gesaboteerd in Frankrijk

Stellantis zou daardoor ook te maken krijgen met een fikse belastingverhoging. De geplande verhoging van de vennootschapsbelasting zal de autofabrikant “tientallen miljoenen” euro’s kosten, aldus Tavares die geen exact bedrag noemde. Stellantis zal de belastingverhoging wel kunnen betalen, verzekerde hij. Tavares stelde ook dat de geplande inkomstenbelastingverhoging voor de rijksten in Frankrijk “een averechts effect zal hebben”, waarbij de meest gekwalificeerde en jongste werknemers volgens hem waarschijnlijk zullen emigreren.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Borghese Logistics verkoopt b:logic Zwolle aan Westerman Multimodal Logistics

ZWOLLE - Borghese Logistics verkoopt haar state-of-the-art ontwikkeling b:logic® in Zwolle aan Westerman Multimodal Logistics b:logic® Zwolle betreft een logistieke nieuwbouwontwikkeling gelegen op bedrijvenpark H2O,...