Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 11:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsChinees bedrijf verbreekt record van krachtigste windmolen

Chinees bedrijf verbreekt record van krachtigste windmolen

CHENGDU – Een Chinees bedrijf heeft de windmolenindustrie verrast met een nieuwe turbine, die beduidend krachtiger is dan alles wat tot nu toe in de sector beschikbaar was. De nieuwe molen die Dongfang Electric heeft gemaakt is goed voor een vermogen van 26 megawatt.

Dat is bijna een derde meer dan het vorige record van de onderneming van 18 megawatt. Volgens gegevens van financieel persbureau Bloomberg overtreffen de Chinezen daarmee ook de grootste modellen die al zijn aangekondigd in de sector, maar nog niet zijn gebouwd.

De wieken van de nieuwe mega-turbine hebben een diameter van 310 meter. Dat is bijna zo groot als de Eiffeltoren. Producenten van windturbines maken steeds krachtigere en grotere windturbines. Met minder molens kan zo meer stroom worden opgewekt, wat uiteindelijk de kostprijs van de hernieuwbare energiebron moet doen zakken.

Chinese fabrikanten hebben ook te maken met felle concurrentie van branchegenoten en hebben de afgelopen jaren herhaaldelijk grootte-records verbroken. Zo maakte de Chinese windturbinefabrikant CRRC onlangs al bekend dat het de grootste drijvende offshorewindturbine had geproduceerd, met een vermogen van 20 megawatt.

LEES OOK
82 procent van exporteurs voorziet economische opleving
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

GLS Netherlands robotiseert pakketverwerking met ROSI [+video]

UTRECHT - Pakketdienst GLS Netherlands heeft in samenwerking met robotsysteemintegrator AWL een nieuwe robotoplossing in het sorteercentrum in Utrecht geïnstalleerd. De Robotic Singulator, genaamd...
×