Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 02:31 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMan opgepakt bij Trump-bijeenkomst in Californië om wapenbezit

Man opgepakt bij Trump-bijeenkomst in Californië om wapenbezit

COACHELLA VALLEY – Voor een bijeenkomst van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump in de Amerikaanse staat Californië is zaterdag een man gearresteerd om wapenbezit.

Bij een veiligheidscontrolepost bleek hij twee vuurwapens en een magazijn met een grote capaciteit bij zich te hebben, melden lokale autoriteiten zondag.

De 49-jarige man, een inwoner van Las Vegas, werd zonder incidenten in hechtenis genomen. “Het voorval had geen invloed op de veiligheid van voormalig president Trump of de aanwezigen bij het evenement”, aldus de sheriff in een persbericht. De man werd later zaterdag vrijgelaten tegen een borgtocht van 5000 dollar, blijkt uit gevangenisgegevens.

Trump overleefde in juli een moordpoging, toen de kogel van een schutter zijn oor schampte tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. In september werd een andere man aangeklaagd voor poging tot moord op Trump, nadat agenten van de Secret Service hem hadden betrapt op het verstoppen van een geweer bij Trumps golfbaan in Palm Beach.

LEES OOK
Celstraf voor kapitein na dodelijke brand op schip in Californië
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Berging vrachtschip bij stuw Maastricht maandag voorbereid

MAASTRICHT - Rijkswaterstaat begint maandag met de opbouw en voorbereiding van de berging van het vrachtschip dat zaterdag tegen de stuw Borgharen is gebotst....
×