Clicky

zondag 13 oktober 2024 - 14:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBerging vrachtschip bij stuw Maastricht maandag voorbereid

Berging vrachtschip bij stuw Maastricht maandag voorbereid

MAASTRICHT – Rijkswaterstaat begint maandag met de opbouw en voorbereiding van de berging van het vrachtschip dat zaterdag tegen de stuw Borgharen is gebotst. Het 67 meter lange schip is daar deels gezonken.

Een sleepboot is met een ponton vanuit Rotterdam onderweg naar Maastricht voor de berging van het vrachtschip. Die zijn naar verwachting zondagavond ter plaatse. Omdat het dan al donker is, begint de opbouw voor de bergingsactie de volgende dag. De ponton is nodig voor het takelen van het vrachtschip. Of de daadwerkelijke bergingsactie ook maandag al kan beginnen, is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zijn zorgvuldigheid en veiligheid belangrijker dan snelheid.

Rijkswaterstaat meldt dat pas na de berging van het schip de schade aan de stuw kan worden onderzocht. Door de ligging van het vrachtschip is de stuw niet volledig te bedienen. Rijkswaterstaat waarschuwt dat daardoor de waterstand van de Maas bij Maastricht gaat dalen.

LEES OOK
Lichaam gevonden in Maas bij Limburgse Grubbenvorst

Het vrachtschip raakte iets ten zuiden van de stuw in de problemen door de sterke stroming op de Maas. Het kwam uiteindelijk tegen de stuw tot stilstand. De twee opvarenden zijn veilig van boord gehaald. Het overige scheepvaartverkeer is niet gehinderd door de aanvaring.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Noorwegen voert grenscontroles in vanwege verhoogde terreurdreiging

OSLO - Noorwegen voert tijdelijk controles in bij zijn Schengengrenzen, heeft de politie bekendgemaakt. De maatregel, die tot 22 oktober van kracht is, is...
×