Clicky

zaterdag 12 oktober 2024 - 12:55 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBrand op olietanker Annika geblust

Brand op olietanker Annika geblust

ROSTOCK – De brand aan boord van de olietanker Annika in Duitsland is volledig geblust. Het vaartuig arriveerde ‘s nachts met hulp van sleepboten in de haven van Rostock, berichten Duitse media zaterdag.

Aan boord van het 73 meter lange schip brak vrijdag brand uit. Dat leidde tot een grootschalige operatie van de Duitse hulpdiensten, die zo’n 120 manschappen hadden ingezet. De Annika bevond zich voor de Duitse kust en vervoerde brandstof.

De brand is mogelijk uitgebroken in een machinekamer. Later greep het vuur verder om zich heen. De autoriteiten gebruikten onder meer blusboten met waterkanonnen om de brand te bestrijden. Alle zeven bemanningsleden konden worden gered.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog onduidelijkheid. Het vuur zou de lading niet hebben bereikt. Uit voorzorg is in de haven wel een speciale barrière aangelegd in het water om te voorkomen dat een eventueel olielek zich kan verspreiden.

LEES OOK
Vrachtwagen in brand op A50 [+foto&video]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtschip met zand vaart tegen stuw en zinkt in Maastricht

MAASTRICHT - Een vrachtschip geladen met zand is zaterdagochtend rond 08:50 uur in de problemen geraakt nadat het schip tegen een stuw op de...
×