Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 16:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsDHL start bouw duurzame CityHub voor regio Nieuw-Vennep

DHL start bouw duurzame CityHub voor regio Nieuw-Vennep

UTRECHT – Met een stevige schop in de grond is de bouw gestart van de duurzame DHL CityHub voor de regio Nieuw-Vennep. Deze gaat als uitvalsbasis dienen voor de bezorging van pakketten in het gebied rond Nieuw-Vennep met inbegrip van Lisse, Hillegom en Hoofddorp. De ingebruikname staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025. De nieuwe CityHub wordt gebouwd aan de Oosterdreef, gunstig gelegen bij de autosnelweg A4 en de N207. Ruim 80 medewerkers sorteren er straks dagelijks 10.000 pakketten die met elektrische auto’s worden bezorgd. De nieuwe CityHub zorgt voor extra werkgelegenheid in de omtrek.

Charlotte van der Meij, wethouder van Klimaat en Energie voor de gemeente Haarlemmermeer sprak haar waardering uit voor de ambitie van DHL om de CityHub zo duurzaam mogelijk te bouwen: “De komst van bedrijven zoals DHL draagt bij aan verduurzaming van Nieuw-Vennep. Om de start van de bouw te markeren, steek ik graag symbolisch deze spade in de grond.”

LEES OOK
Celstraf voor frauderende pakketbezorgster

Hugo de Ridder, Senior Director CityHubs DHL eCommerce: “Met de bouw van deze CityHub hebben we een meer dan uitstekende uitvalsbasis in deze voor ons belangrijke regio, die we binnenkort nog duurzamer kunnen beleveren.”

De CityHub wordt gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Excellent 2020. De vestiging wordt gasloos en voorzien van zonnepanelen. De korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het geëlektrificeerde wagenpark optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen. In deze routes worden ook de DHL servicepunten en pakketautomaten afgehaald en beleverd. Pakketten zelf afhalen of brengen naar deze punten, de zogenaamd out-of home leveringen, worden gezien als nog duurzamer, zeker als dit lopend of op de fiets gebeurt. Rondom de CityHub komt een brede groenstrook waarin een wadi het overtollige regenwater opvangt en zuivert.

CityHub Nieuw-Vennep is de zeventiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In dezelfde gemeente bevindt zich ook een vestiging van de exprestak van DHL gericht op tijdkritische zendingen met aansluiting op het wereldwijde netwerk van DHL.

LEES OOK
DHL en Ninatrans bereiken nieuwe mijlpaal met elektrische vrachtwagens
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Storm

Zaterdagavond in kustgebied code geel voor zware windstoten

DE BILT - Aan de Nederlandse kust komen vanaf zaterdagavond zware windstoten voor. Het KNMI heeft voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en...
×