Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNieuwe aanval op vredestroepen Libanon, VN-topman uit kritiek

Nieuwe aanval op vredestroepen Libanon, VN-topman uit kritiek

BEIROET – Het Libanese ministerie van Buitenlandse Zaken meldt vrijdag een nieuwe aanval door Israël op VN-vredestroepen in het zuiden van Libanon.

Het zou ditmaal gaan om Sri Lankaanse blauwhelmen. Het ministerie spreekt van “meerdere gewonden”. De VN-macht UNIFIL in Libanon heeft nog niet gereageerd.

VN-topman António Guterres uitte vrijdag zware kritiek op de eerdere aanval op de vredesmacht. Israël heeft daarmee “het internationale humanitair recht geschonden”, zei hij in de marge van een top in Laos. Hij noemde de aanval “ondraaglijk”.

Twee Indonesische leden van UNIFIL raakten donderdag gewond toen een Israëlische tank hun uitkijktoren beschoot. Een woordvoerder van UNIFIL noemde het “waarschijnlijk een van de ernstigste gebeurtenissen of incidenten waar we de afgelopen twaalf maanden getuige van zijn geweest”. Meerdere landen uitten kritiek op Israël. Vrijdagochtend sprak China nog “grote bezorgdheid en sterke veroordeling” uit over de aanvallen door Israël op VN-vredesoperaties.

LEES OOK
Israël houdt zakenman aan voor beramen moord op premier Netanyahu
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

75 Mercedes-Benz eActros 600 trucks voor Simon Loos

WOGNUM - Een enorme mijlpaal voor Simon Loos op het gebied van elektrisch rijden. Binnenkort vergroot de West-Friese logistiek dienstverlener namelijk het elektrisch wagenpark...
×