Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 11:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSFinancieelExport kromp met ruim twee procent in augustus

Export kromp met ruim twee procent in augustus

DEN HAAG – Het volume (werkdaggecorrigeerd) van de goederenexport was in augustus 2,1 procent kleiner dan in augustus 2023, meldt het CBS. Vooral de uitvoer van machines, aardolieproducten en transportmiddelen was lager.

Het volume van de goederenimport was in augustus 0,2 procent kleiner dan in augustus 2023.

Omstandigheden voor export in oktober ongunstiger

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

In de CBS Exportradar van oktober waren de omstandigheden voor de export ongunstiger dan in de radar van augustus. Dat komt vooral doordat de ontwikkeling van de reële wisselkoersen ongunstiger was en het Duitse producentenvertrouwen verslechterde.

LEES OOK
Investeringen door bedrijven krompen met bijna drie procent in februari

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brussels Airport vernieuwt haar bagagesysteem en investeert in hogere prestaties en...

ZAVENTEM - Brussels Airport zal de komende jaren haar bagagesysteem verder vernieuwen. Na investeringen om de veiligheidsscreening van de bagage naar de nieuwste standaard...
×