Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 11:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBoeing dient klacht in tegen vakbond achter massale staking

Boeing dient klacht in tegen vakbond achter massale staking

WASHINGTON – Vliegtuigfabrikant Boeing heeft een klacht ingediend tegen de vakbond die massale stakingen organiseert bij fabrieken in het noordwesten van de Verenigde Staten.

Bij de National Labor Relations Board, die toezicht houdt op eerlijke onderhandelingen tussen werknemers en werkgevers, klaagt het concern dat de bond “te kwader trouw” onderhandelt en zijn achterban onjuist voorlicht over de salarisonderhandelingen.

De vakbond, de International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM), begon vier weken geleden met de stakingen. Die zorgen voor aanzienlijke financiële schade bij Boeing.

Eerder deze week werd bekend dat onderhandelingen tussen Boeing en IAM waren stukgelopen. De vliegtuigfabrikant trok daarop het voorstel in.

IAM wil over een periode van vier jaar een loonsverhoging van 40 procent en de terugkeer van een pensioenregeling die eerder werd geschrapt.

LEES OOK
Staking ArcelorMittal in Born gaat vierde week in
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brussels Airport vernieuwt haar bagagesysteem en investeert in hogere prestaties en...

ZAVENTEM - Brussels Airport zal de komende jaren haar bagagesysteem verder vernieuwen. Na investeringen om de veiligheidsscreening van de bagage naar de nieuwste standaard...
×