Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 11:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsRhenus Road Venlo verhuist naar nieuwe locatie in Greenport Venlo

Rhenus Road Venlo verhuist naar nieuwe locatie in Greenport Venlo

VENLO – Rhenus Road Venlo, onderdeel van het internationale familiebedrijf Rhenus, verhuist naar een gloednieuwe, moderne faciliteit in het Greenport Venlo-gebied. Met meer dan 40.000 medewerkers wereldwijd, is Rhenus een toonaangevende speler in transport en logistiek. Deze verhuizing markeert een belangrijke mijlpaal in de voortdurende groei en ontwikkeling van Rhenus Road in Nederland.

De nieuwe uitgestrekte locatie beslaat een indrukwekkende 71.980 vierkante meter en biedt geavanceerde logistieke oplossingen. Een van de belangrijkste kenmerken is het 12.000 vierkante meter grote crossdock, speciaal ingericht voor inkomende en uitgaande groupagetransporten van de Road-divisie, en voor regionale binnenlandse distributie. Daarnaast beschikt de faciliteit over een ruim magazijn van 15.750 vierkante meter, met plaats voor ongeveer 28.000 pallets.

“Deze verhuizing stelt ons in staat om onze processen te optimaliseren en onze klanten nog efficiënter van dienst te zijn,” zegt Nick van Loon, directeur van Rhenus Road Nederland. “Met alle activiteiten onder één dak zetten we een belangrijke stap in onze duurzame en innovatieve toekomst.”

LEES OOK
Gemeente legt Claessen Tankcleaning Venlo deels stil na blauwzuurlek

Duurzaamheid en welzijn staan centraal in de nieuwe locatie, die voldoet aan zowel BREEAM- als WELL-certificeringen. Dit onderstreept de toewijding van Rhenus aan milieuvriendelijke en mensgerichte oplossingen in de logistieke sector. Daarnaast is de faciliteit uitgerust met ultramoderne veiligheidsmaatregelen, zoals een sprinklerinstallatie en zone gebaseerde camerabewaking, waarmee de beveiliging van goederen en operaties gewaarborgd is.

Duurzaamheidsmijlpalen

De nieuwe faciliteit loopt voorop op het gebied van duurzaamheid, met onder andere een van de eerste elektrische laadpleinen voor vrachtwagens. Met deze verhuizing komen alle medewerkers in Venlo voor het eerst onder één dak te werken, wat de interne samenwerking en efficiëntie verder versterkt.

Hoewel de officiële opening gepland staat voor Q1 2025, zal Rhenus Road Venlo vanaf 7 oktober 2024 volledig operationeel zijn.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brussels Airport vernieuwt haar bagagesysteem en investeert in hogere prestaties en...

ZAVENTEM - Brussels Airport zal de komende jaren haar bagagesysteem verder vernieuwen. Na investeringen om de veiligheidsscreening van de bagage naar de nieuwste standaard...
×