Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 18:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRuim duizend politiemedewerkers uitten zorgen over hack

Ruim duizend politiemedewerkers uitten zorgen over hack

DEN HAAG – Ruim duizend politiemedewerkers hebben hun zorgen geuit over de recente hack bij het meldpunt dat naar aanleiding daarvan in het leven werd geroepen. Dat meldt een woordvoerder van de korpsleiding donderdag.

Bij de hack zijn de contactgegevens van tienduizenden politiemedewerkers buitgemaakt, soms gaat het ook om privégegevens. Woensdag werd bekend dat het mogelijk ook om foto’s of afbeeldingen gaat die worden gebruikt in visitekaartjes van de politie, wel zou dit maar bij een deel van de medewerkers het geval zijn.

Volgens de woordvoerder willen de medewerkers vooral weten welke gegevens het precies betreft die van hen zijn buitgemaakt. Verder zijn er veel zorgen en vragen over de gevolgen van de hack. Hij meldt dat medewerkers ook met hun zorgen terechtkunnen bij collega’s en leidinggevenden en dat informatie op het intranet te vinden is.

Eerder werd al bekend dat een ander land waarschijnlijk achter de hack zit. Om welk land het mogelijk gaat, is niet genoemd.

LEES OOK
Politiebureaus opnieuw 24 uur dicht als actie voor vroegpensioen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna hele oppositie wil af van bezuiniging ov grote steden

DEN HAAG - De bezuiniging van 110 miljoen euro op het openbaar vervoer rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet van tafel, vindt bijna...
×