Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 15:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsDB Schenker opent nieuw warehouse voor semiconductors in Nederland

DB Schenker opent nieuw warehouse voor semiconductors in Nederland

ESSEN – DB Schenker breidt zijn rol als toonaangevende logistiek dienstverlener voor de halfgeleiderindustrie verder uit. Het bedrijf is van plan een nieuw logistiek warehouse te openen in de omgeving van Amsterdam. De locatie zal in totaal 18.000 vierkante meter beslaan en is een belangrijke stap in het versterken van de halfgeleiderindustrie in Europa.

Niklas Wilmking, lid raad van bestuur voor Contractlogistiek bij DB Schenker: “Een betrouwbare aanvoer van microchips is belangrijk voor het economische succes van Europa. De halfgeleiderindustrie groeit snel, gestimuleerd door initiatieven zoals de European Chips Act. Deze nieuwe DB Schenker-vestiging onderstreept ons streven naar groei en onze inzet om de activiteiten van onze klanten te optimaliseren, waarmee de logistieke toeleveringsketen voor halfgeleiders in Europa en wereldwijd verder wordt versterkt.”

De bouw van het magazijn is al gestart. Een speciaal DB Schenker-team werkt samen met business partners aan de opening in het najaar van 2025.

DB Schenker zal 12.000 m2 van de 18.000 m2 magazijnruimte in gebruik nemen en diensten aanbieden zoals ontvangst, cross-dock, Vendor Managed Inventory (VMI), Return Merchandise Authorization (RMA) en verzending. Het magazijn wordt uitgerust met Unit Load Devices (ULD) voor luchtvrachtzendingen.

LEES OOK
Cargo-partner's Roermond Warehouse: geavanceerde logistieke oplossingen voor gevaarlijke goederen

DB Schenker is al geruime tijd partner van de halfgeleiderindustrie en biedt geavanceerde logistieke oplossingen dicht bij de productielocaties. Dit minimaliseert uitvaltijd, zorgt ervoor dat logistieke activiteiten op elkaar zijn afgestemd, vermindert vertragingen en verhoogt de efficiëntie.

In totaal heeft DB Schenker 18 logistieke vestigingen voor de halfgeleiderindustie in
Europa.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Milence breidt uit naar Scandinavië met de opening van een...

AMSTERDAM - Milence, de joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, zet zijn eerste stap in de Scandinavische markt met...
×