Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 13:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw Materieel39 nieuwe Volvo FH Aero-trekkers voor Royal Den Hartogh Logistics

39 nieuwe Volvo FH Aero-trekkers voor Royal Den Hartogh Logistics

Royal Den Hartogh Logistics neemt de komende maanden 39 Volvo FH Aero-trekkers in gebruik. Met de inzet van het zuinigste model dat Volvo Trucks ooit heeft ontwikkeld voor langeafstandstransport gaat Den Hartogh voor verdere brandstofbesparing. De trucks worden geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center.

De Volvo FH Aero onderscheidt zich met een aerodynamisch design. Zo is de cabine van de Volvo FH Aero 24 centimeter langer dan die van een standaard Volvo FH en dat zorgt voor een sterk verbeterde aerodynamica en dus een lager brandstofverbruik.

“We hebben voor de Volvo FH Aero gekozen vanwege de belofte over het gunstigere verbruik”, vertelt Peter Rodenburg, Technical Manager van Den Hartogh Logistics.

“We zijn heel benieuwd hoeveel we met deze trucks kunnen besparen, ook in combinatie met de zuinige Turbo Compound-motor. Bij de keuze hebben we goed gekeken naar de kilometrage. De Volvo FH Aero’s zetten we nu in op de routes met de hoogste kilometrage.”

LEES OOK
Volvo roept duizenden elektrische auto's terug, ook in Nederland

Jong wagenpark

De 39 Volvo FH Aero-trekkers zijn onderdeel van een order van 134 nieuwe Volvo-trucks die dit jaar worden geleverd aan Den Hartogh Logistics. “We nemen dit jaar ook nieuwe Volvo FH-trekkers en een Volvo FM-trekker in gebruik”, vertelt Rodenburg.

“We hebben 870 voertuigen in onze vloot en elke 5 à 6 jaar is de vervangingstermijn. We zetten namelijk in op jong, up-to-date transportmaterieel met de hoogste standaard op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.”

Mix van brandstoffen

Den Hartogh Logistics zet in op een mix van brandstoffen en aandrijflijnen om de impact op het milieu te verkleinen. “Duurzaamheid en veiligheid zijn twee belangrijke pijlers in ons beleid”, vertelt Rodenburg.

“We zetten in op een mix van brandstoffen om onze CO2-uitstoot te verkleinen. In samenwerking met Volvo Trucks, kijken we naar de beste optie voor de specifieke inzet. We hebben onder meer Volvo FH Electric- en Volvo FM Electric-trekkers in de vloot voor routes die zich daarvoor lenen, in Scandinavië en Duitsland rijden we op vloeibaar biogas en we rijden met trucks op biodiesel HVO. Daarmee kunnen we de CO2-uitstoot flink verkleinen. Verder zijn de uitgebreide veiligheidsfuncties een reden om voor Volvo Trucks te kiezen. In ADR-transport is veiligheid een must en onze nieuwste trucks zijn ook weer voorzien van alle denkbare veiligheidsfuncties.”

LEES OOK
Volvo Trucks verhoogt het gebruik van staal met een lage CO2-uitstoot
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ryanair stopt met vluchten naar verschillende Duitse steden

DUBLIN - De Ierse budgetmaatschappij Ryanair stopt met vliegen naar de Duitse steden Dortmund, Dresden en Leipzig, en vermindert het aantal vluchten naar Hamburg....
×