Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 12:32 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelBos Logistics en Air France KLM Martinair Cargo zetten belangrijke stap naar...

Bos Logistics en Air France KLM Martinair Cargo zetten belangrijke stap naar verduurzaming met volledig elektrische vrachtwagen

SCHIPHOL – Bos Logistics en Air France KLM Martinair Cargo, al jarenlang partners, slaan de handen ineen om de logistieke sector te verduurzamen. Op woensdag 9 oktober verwelkomde Bos Logistics een gloednieuwe, volledig elektrische vrachtwagen, de Volvo FH Electric. Deze vrachtwagen staat symbool voor de gezamenlijke inspanningen van beide bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Minder beweging en uitstoot op Schiphol

Deze nieuwe vrachtwagen, die met trots de branding van zowel Bos Logistics als Air France KLM Martinair Cargo zal dragen, markeert een mijlpaal in de samenwerking. Het voertuig is direct operationeel en speelt een cruciale rol spelen in de ‘door to door’ service van Bos Logistics, waarbij geconsolideerde vracht van Air France KLM Martinair Cargo naar de diverse luchtvrachtagenten wordt gebracht.

Deze nieuwe werkwijze heeft al geleid tot een vermindering van bewegingen op het terrein van Air France KLM Martinair Cargo en Schiphol, wat de uitstoot aanzienlijk heeft doen afnemen. Nu is het tijd voor de volgende stap.

LEES OOK
Aanrijding op N206 door plotseling remmende auto [+foto]

Gezamenlijke duurzaamheidsambitie

De stap naar een volledig elektrische vrachtwagen komt voort uit de gezamenlijke ambitie van beide bedrijven om de logistieke keten verder te verduurzamen. Dit traject begon al eerder met de overstap van reguliere brandstoffen naar HVO100, een biobrandstof die zorgt voor een CO2-reductie tot wel 90% minder uitstoot voor de trucks die namens Air France KLM Martinair Cargo rijden.

“Met de introductie van deze elektrische vrachtwagen versterken we onze inzet voor een duurzamere toekomst,” aldus Frank Bos Jr., algemeen directeur Bos Logistics. “Dit voertuig draagt bij aan het verminderen van onze CO2-uitstoot en is een belangrijke stap in het bevorderen van duurzame logistiek.”

Koen Bolster Vice President KLM Cargo world wide operations vervolgt: “De inzet van een volledig elektrische vrachtwagen benadrukt onze vastberadenheid om de logistieke keten waar mogelijk te verduurzamen. Samen met Bos Logistics maken we vandaag een belangrijke stap naar schonere logistiek, waarmee we onze gezamenlijke positie als koplopers in de sector verder versterken.”

LEES OOK
MAN onthult eTGL en nieuwe aandrijflijnen

Het eerste moment waarop de nieuwe truck wordt gepresenteerd, is gemarkeerd door een feestelijk evenement bij Air France KLM Martinair Cargo. Dit evenement, waar de introductie van de elektrische truck is gevierd, benadrukt de trots van beide bedrijven op hun langdurige samenwerking en gedeelde duurzaamheidsdoelen.

Volgende stappen

Bos Logistics en Air France KLM Martinair Cargo zijn vastbesloten om samen de logistieke sector te verbeteren en een groenere toekomst te realiseren. Met de toevoeging van de elektrische vrachtwagen aan hun vloot, zullen beide bedrijven hun dagelijkse operaties verder verduurzamen en hun bijdrage aan het milieu verder verkleinen.

De implementatie van de elektrische vrachtwagen is slechts het begin. Zowel Air France KLM Martinair Cargo als Bos Logistics blijven zich inzetten voor innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen, en kijken vol vertrouwen uit naar de verdere verduurzaming van hun logistieke activiteiten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Werkzaamheden en omleidingen goederenvervoer door uitbreiding Derde Spoor

Van november 2024 tot mei 2026 wordt er intensief aan het spoor gewerkt tussen Emmerich en Oberhausen. Deze werkzaamheden in Duitsland zijn onderdeel van...
×