Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 22:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerOok Britse vrachtwagenchauffeur vecht boete voor verstekelingen aan: "Ik heb het juiste...

Ook Britse vrachtwagenchauffeur vecht boete voor verstekelingen aan: “Ik heb het juiste gedaan”

GLOUCESTERSHIRE – Een vrachtwagenchauffeur uit het Britse Gloucestershire vecht een ​​boete van £ 12.000 (€14.337) aan nadat hij de autoriteiten waarschuwde voor verstekelingen in zijn voertuig toen hij terugkwam uit Frankrijk. Michael Fletcher, 63 jaar, uit Forest of Dean, beweert dat hij wordt achtervolgd door incassobureaus en onterecht wordt gestraft door de Border Force omdat hij “het juiste heeft gedaan”.

De heer Fletcher, die sinds het behalen van zijn rijbewijs eind jaren ’70 in de transportsector werkzaam is, maakte zich op om op 16 september vorig jaar in Calais aan boord te gaan van de veerboot toen hij beweging in zijn voertuig opmerkte. Hij waarschuwde onmiddellijk de douane, die twee verstekelingen in de trailer van zijn vrachtwagen ontdekten.

Hoewel de agenten hem verzekerden dat hij alle noodzakelijke controles had uitgevoerd, was de heer Fletcher verbijsterd toen hij in februari een brief van de grensbewaking ontving waarin werd geëist dat hij £ 12.000 zou betalen.

LEES OOK
Chauffeur onder invloed van cannabis én zonder rijbewijs gepakt tijdens Duitse controle [+foto]

In de brief werd beweerd dat de heer Fletcher destijds geen checklist had overlegd. Echter, na deze bewering te hebben betwist en fotografisch bewijs van zijn checklist te hebben geleverd, heeft de Border Force nu een verlaagde boete van £3.000 (€ 3.584) voorgesteld.

Dhr. Fletcher houdt vol dat hij onterecht wordt aangepakt omdat hij zich verantwoordelijk gedraagt ​​en ziet geen reden waarom hij gestraft zou moeten worden omdat hij niets verkeerds heeft gedaan. Hij vermoedt dat de boete is opgelegd omdat grenswachten hun taken niet correct hebben uitgevoerd, meldt Gloucestershire Live.

Het Britse transportbedrijf E.M. Rogers Transport vocht met succes een boete voor verstekelingen aan.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Britse E.M. Rogers Transport vecht met succes boete voor verstekelingen aan

NORTHAMPTON - Het Britse E.M. Rogers Transport ging met succes in beroep tegen een boete van 30.000 pond (omgerekend 35.835 euro) voor verstekelingen die...
×