Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 20:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSWerk & InkomenMedewerkers Remia staken uit onvrede over cao-bod

Medewerkers Remia staken uit onvrede over cao-bod

UTRECHT – Werknemers van sauzenfabrikant Remia leggen vanaf donderdagmiddag 24 uur het werk neer, kondigt vakbond FNV aan. Volgens de vakbond is de directie van het bedrijf niet tegemoetgekomen aan de eisen voor een nieuwe cao van werknemers van Remia’s fabriek in Den Dolder. Met de staking wil FNV de maker van mayonaise, ketchup en satésaus onder druk zetten om een hoger loonbod te doen.

“Ik waarschuw wel meteen nog een keer: als Remia ons hierna nog niet tegemoetkomt dan staken we door. Daar is meer dan genoeg animo voor”, zegt FNV-bestuurder Adem Akdeniz. De vakbond wil 6 procent loonsverhoging over een periode van een jaar, plus 150 euro bruto per maand. Ook eist FNV een ruimere regeling voor personeel met zwaar werk, zodat werknemers eerder kunnen stoppen met werken dan bij de huidige zwaarwerkregeling.

Vooral die laatste eis, waarbij FNV inzet op mogelijkheden voor een vroegpensioen drie jaar voor de AOW-leeftijd, is bij de sauzenfabrikant een groot pijnpunt. “Dat vinden wij niet verantwoord, want wij hebben ook onze oudere werknemers nodig om al het werk dat er is gedaan te krijgen”, zegt algemeen directeur Karel de Rooij van Remia. Hij is teleurgesteld in de beslissing van FNV om voor het eerst in de geschiedenis van Remia een staking bij het bedrijf te organiseren.

LEES OOK
Boeing en vakbond maandag weer om tafel om staking te beëindigen

Hoewel nog niet bekend is hoeveel van de ongeveer vierhonderd werknemers meedoen aan de staking, verwacht de directeur dat een deel van de fabriek in Den Dolder nog zal doordraaien. Problemen met de levering van sauzen aan klanten zijn vooralsnog niet aan de orde, zegt hij. “We hebben nog buffervoorraad genoeg.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse vrachtwagenchauffeur vecht boete voor verstekelingen aan: “Ik heb het...

GLOUCESTERSHIRE - Een vrachtwagenchauffeur uit het Britse Gloucestershire vecht een ​​boete van £ 12.000 (€14.337) aan nadat hij de autoriteiten waarschuwde voor verstekelingen in...
×