Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 20:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerBritse E.M. Rogers Transport vecht met succes boete voor verstekelingen aan

Britse E.M. Rogers Transport vecht met succes boete voor verstekelingen aan

NORTHAMPTON – Het Britse E.M. Rogers Transport ging met succes in beroep tegen een boete van 30.000 pond (omgerekend 35.835 euro) voor verstekelingen die was opgelegd nadat zes illegale immigranten waren aangetroffen in een van hun vrachtwagens.

Het bedrijf en de chauffeur kregen aanvankelijk een totale boete van £ 66.000 (€ 78.839), waarbij de chauffeur alleen al een boete van £ 36.000 (€ 43.002) kreeg. Dit incident vond plaats toen de verstekelingen het voertuig binnendrongen terwijl het geparkeerd stond op ongeveer acht uur rijden van Calais, op weg naar het VK.

E.M. Rogers betoogde dat ze ondanks het volgen van veiligheidsprotocollen, waaronder maatregelen die verder gingen dan de standaardvereisten, het slachtoffer waren van georganiseerde misdaad die vrachtwagens in het gebied als doelwit had.

Transportdirecteur Ed Rogers legde uit dat hun chauffeurs in risicovolle regio’s werken waar pogingen van verstekelingen om aan boord van voertuigen te komen een dagelijkse uitdaging zijn, en vergeleek het met “een overvaller die elke dag voor hetzelfde huis staat en probeert in te breken.”

LEES OOK
Meer dan 2400 asielzoekers in Ter Apel, boetebedrag opgelopen naar ruim een miljoen

Het bedrijf zocht juridische bijstand om de boete aan te vechten, die ze onrechtvaardig vonden, omdat ze vonden dat ze alle redelijke stappen hadden ondernomen om het voertuig te beveiligen.

Het beroep leidde tot de conclusie dat het bedrijf inderdaad aan de regelgeving had voldaan. Als gevolg hiervan werd de boete van £ 30.000 volledig geannuleerd, hoewel er geen gedetailleerde uitleg werd gegeven.

Ed Rogers toonde zich opgelucht over de uitkomst, maar benadrukte dat de juridische procedure zowel kostbaar als stressvol was geweest voor het bedrijf en de chauffeur.

Hij bekritiseerde ook eerdere opmerkingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin werd gesuggereerd dat het bedrijf al langer problemen had met dergelijke boetes. Volgens hem stellen de aard van hun activiteiten en het aantal grensovergangen hen onvermijdelijk bloot aan meer risico’s.

“Het is nogal zwak van de Border Force om dat te zeggen”, zei hij.

“Onze chauffeurs doen dit al 30 jaar, dus we hebben een geschiedenis. We doen duizenden oversteken per jaar, dus er zullen meer kansen zijn voor iemand om in te breken in een van onze trailers. Wij doen dit werk niet om iets onoorbaars te doen.”

LEES OOK
Boete van 94.000 euro voor bedrijf van Harry Mens vanwege laks witwasonderzoek
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse vrachtwagenchauffeur vecht boete voor verstekelingen aan: “Ik heb het...

GLOUCESTERSHIRE - Een vrachtwagenchauffeur uit het Britse Gloucestershire vecht een ​​boete van £ 12.000 (€14.337) aan nadat hij de autoriteiten waarschuwde voor verstekelingen in...
×