Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 18:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerMijd A15 bij Rozenburg in de spits als het kan, zegt Rijkswaterstaat

Mijd A15 bij Rozenburg in de spits als het kan, zegt Rijkswaterstaat

ROTTERDAM – Vermijd de A15 in de spits, als het even kan, zegt Rijkswaterstaat na berichtgeving van het AD. Sinds enige tijd is de spitsstrook verwijderd, en de problemen zullen naar verwachting blijven bestaan tot begin december, zoals al bekend was.

Op de A15 bij Rozenburg ontstaan al meer dan een week files als gevolg van het weghalen van de spitsstrook. Dit moet gebeuren om plaats te maken voor de toegang naar de Blankenburgverbinding.

Simon Fortuyn, bestuurder bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), laat weten een dringend beroep te doen op Rijkswaterstaat om te zoeken naar meer maatregelen om het “fileleed” te beperken. “Het gaat hier om een vitale verbinding in de metropoolregio Rotterdam Den Haag: de bereikbaarheid van de Rotterdamse Haven – een belangrijke economische motor in onze regio – en de bereikbaarheid van Voorne-Putten staan stevig onder druk.”

Rijkswaterstaat heeft al wel de maximumsnelheid in de spits verlaagd voor betere doorstroming. Er staat ook een berger paraat in de spits om bij ongelukken snel te kunnen handelen.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen na ernstig eenzijdig ongeval op A15 [+foto]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Britse E.M. Rogers Transport vecht met succes boete voor verstekelingen aan

NORTHAMPTON - Het Britse E.M. Rogers Transport ging met succes in beroep tegen een boete van 30.000 pond (omgerekend 35.835 euro) voor verstekelingen die...
×