Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 14:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsStorm Kirk veroorzaakt overlast in Spanje, buurlanden waarschuwen

Storm Kirk veroorzaakt overlast in Spanje, buurlanden waarschuwen

SANTIAGO – De voormalige orkaan Kirk zorgt in Spanje voor slecht weer en overlast. Er is onder meer wateroverlast gemeld in het beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostella, melden Spaanse media. Het weer trekt in noordoostelijke richting naar Duitsland, waardoor in meerdere landen deze woensdag en donderdag slecht weer wordt voorzien.

Rond Santiago zijn al tientallen meldingen binnengekomen van overlast, meldt de nieuwssite La Voz de Galicia. Het gaat onder meer om ondergelopen wegen en omgevallen bomen. Weerdienst AEMET heeft voor grote delen van het land code geel of oranje afgekondigd om regen, wind en hoogwater. In een deel van het Cantabrisch Gebergte geldt zelfs het hoogste waarschuwingsniveau rood. Op het vliegveld van Bilbao zijn vluchten geschrapt.

Ook in bijna heel Frankrijk geldt code geel of oranje vanwege regen, overstromingen en wind. In de Belgische provincies Luik en Namen kan op meerdere plekken in 24 uur tijd tot 80 millimeter vallen, meldt het Belgische KMI. Voor deze gebieden geldt code oranje, het op een na hoogste waarschuwingsniveau. In de provincie Luxemburg zou zelfs code rood van kracht kunnen worden.

LEES OOK
A1 en A35 in Twente weer vrijgegeven na wateroverlast

Woensdag trekt het warmtefront van Kirk ook over Duitsland. “Daarmee stroomt een ongewoon vochtige en milde luchtmassa Duitsland binnen”, zegt de Duitse weerdienst DWD. In het westen en in het midden van Duitsland levert dat tot en met donderdag aanhoudende regen op. In 24 uur tijd kan er 30 tot 50 millimeter vallen en lokaal 60 tot 70 millimeter. Van Saarland tot aan de Eifel en in de bergen van Noordrijn-Westfalen kan er 80 tot 90 millimeter vallen. In verschillende gebieden in West-Duitsland, waaronder Aken, geldt het op een na hoogste waarschuwingsniveau.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

EASY Road Transport koopt elf nieuwe Krone trailers

BARENDRECHT – Specialist in Engelandvervoer, EASY Road Transport, heeft elf nieuwe Krone schuifzeiltrailers gekocht. Met de aanschaf groeit het totaal aantal trailers naar meer...