Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 13:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsSituatie rond noodopvang Ugchelen bekeken na vernieling

Situatie rond noodopvang Ugchelen bekeken na vernieling

UGCHELEN – Of de crisisnoodopvang voor asielzoekers in het Gelderse Ugchelen, waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag vernielingen zijn aangericht, vrijdag open kan en gaat, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de burgemeester van de gemeente Apeldoorn, waar Ugchelen onder valt, zegt dat daar woensdag naar wordt gekeken.

Omwonenden hoorden in de nacht een harde knal. De politie trof vervolgens sporen van beschadiging aan en is een onderzoek begonnen. Waardoor de knal is veroorzaakt is vooralsnog onduidelijk, maar een politiewoordvoerder liet al wel weten dat de politie uitgaat van vernieling.

Hoe groot de schade is, kon de woordvoerder van burgemeester Ton Heerts nog niet vertellen. De burgemeester vindt “iedere reactie op dit moment overbodig”. Waarom de burgemeester een reactie overbodig vindt “spreekt voor zichzelf”. Meer uitleg geeft de woordvoerder niet.

Onvrede

De noodopvang, in een oude basisschool, zou rond vrijdag open moeten. Er is plek voor in totaal maximaal honderd mensen, die tijdelijk worden opgevangen op momenten dat het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel te vol wordt. De bedoeling is dat de noodopvang uiterlijk 31 december stopt.

LEES OOK
Man wil opgepakt worden en vernielt ruiten drie politieauto's

Volgens Omroep Gelderland lijkt de onvrede over de komst van de opvang tot een kookpunt te zijn gekomen. Vooral onder ouders van de naastgelegen basisschool zou de komst van de noodopvang tot onrust hebben geleid. Op beelden op de website van de regionale omroep is te zien dat er flinke schade is. Er liggen glasscherven van gesprongen ramen. Ook liggen er volgens Omroep Gelderland plafondplaten op de vloer en is de gevel zwartgeblakerd. Op de beelden is ook te zien dat er spandoeken hangen, met daarop leuzen als ‘Niet náást onze kinderen dat moeten we verhinderen’ en ‘Punt uit neem een ander besluit’.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×