Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 02:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartNSC en BBB blijven tegen opening Lelystad Airport voor commerciële vluchten

NSC en BBB blijven tegen opening Lelystad Airport voor commerciële vluchten

DEN HAAG – NSC en BBB zijn nog steeds tegen het openen van Lelystad Airport voor commerciële vluchten. Dat zeggen Kamerleden van de twee partijen in een debat over de begroting van Infrastructuur en Waterstaat. Een meerderheid tegen de opening lijkt daarmee stand te houden.

In januari nam een Kamermeerderheid met steun van BBB en NSC een motie aan om Lelystad Airport “definitief niet te openen”. Het kabinet-Schoof leek in zijn regeerprogramma een opening te bieden om dat toch wel te doen: “Het kabinet zal in 2025 duidelijkheid geven over de opening van Lelystad Airport.”

Ines Kostić (Partij voor de Dieren) vroeg de twee fracties of ze nog achter de motie tegen Lelystad Airport stonden die haar partij begin dit jaar heeft ingediend. “De uitspraak is helder geweest van de Kamer, en die uitspraak staat”, antwoordde Olger van Dijk (NSC).

Cor Pierik: “Zolang er geen nieuwe inzichten zijn om dit standpunt te wijzigen, zullen we ook dit standpunt altijd blijven uitdragen.” Beide partijen hebben zich ook in hun verkiezingsprogramma’s uitgesproken tegen het openstellen van het vliegveld.

LEES OOK
Schiphol wil van krapste Europese luchthaven naar middenmoot
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vervoerregio’s roepen kabinet op af te zien van bezuinigingen

DEN HAAG - De Vervoerregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben samen met de vervoerders en vakbond FNV een brandbrief overhandigd aan...
×