Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 18:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPVV-kabinetsleden geweerd bij VN-evenement voor vrouwenrechten

PVV-kabinetsleden geweerd bij VN-evenement voor vrouwenrechten

DEN HAAG – PVV-staatssecretarissen Vicky Maeijer en Ingrid Coenradie zijn volgende maand niet welkom op een bijeenkomst van een VN-organisatie voor vrouwenrechten in Enschede. Dat bevestigt de politiek assistent van Maeijer na berichtgeving door De Telegraaf.

Dat de staatssecretarissen van Langdurige Zorg en van Justitie geweerd worden, zou te maken hebben met hun partijkleur.

“Staatssecretarissen Coenradie en Maeijer vinden het ongehoord en onacceptabel dat uitgerekend een organisatie die staat voor vrouwelijk leiderschap en de rechten van vrouwen in het algemeen deze positie inneemt”, staat in een schriftelijke reactie namens de twee PVV-bewindslieden. “Welke politieke kleur je ook hebt; geweld tegen vrouwen is bij uitstek een onderwerp waar eensgezindheid ontzettend belangrijk is om dit hoog op de maatschappelijke agenda te krijgen en te houden.”

Het gaat om de Nederlandse start van Orange the World, een jaarlijkse campagne van de VN tegen geweld tegen vrouwen. De gemeente Enschede, die het evenement op 25 november samen met de VN-organisatie UN Women organiseert, is “voornemens” zich terug te trekken als UN Women haar standpunt niet aanpast.

LEES OOK
Vissers 'hoopvol gestemd' over plannen nieuwe kabinet

Alle bewindslieden zijn volgens een woordvoerder van de gemeente welkom, ongeacht hun politieke kleur. Zij meldt ook dat de gemeente constant contact heeft met de VN-organisatie, maar zij kan niet zeggen wanneer er een besluit over de kwestie valt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Gewelddadige overval op vrachtwagenchauffeur, flinke som geld gestolen

DETTELBACH - Zondagochtend vroeg vielen tot nu toe onbekende daders een vrachtwagenchauffeur aan en stalen geld. Bij de gewelddadige aanval raakte de 52-jarige man...
×