Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 18:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelDrie Scania Quadro’s voor Van der Wiel Transport

Drie Scania Quadro’s voor Van der Wiel Transport

DRACHTEN – Van der Wiel Transport uit Drachten rijdt sinds kort met drie Scania 460P Quadro trucks. De, door Veldhuizen Trucks, geleverde Scania’s doen het boven verwachting en zijn bovendien populair bij de chauffeurs.

Van der Wiel Transport heeft een vloot van 53 trekkende eenheden en is onder meer actief in het transport van bouwmaterialen en rondhout. Daarnaast heeft het bedrijf een vloot kippers voor losgestorte bouwmaterialen, waaronder asfalt. Specifiek voor het asfalttransport besloot Van der Wiel over te gaan tot de aanschaf van drie Scania 460P Quadro trucks. Mede door de invoer van milieuzones groeit vanuit de markt de vraag naar materieel met schone motoren.

Bedrijfsmanager Geert van der Ploeg van Van der Wiel: “Het concept van deze compacte 10×4 kippers sprak ons bijzonder aan. Veldhuizen Trucks heeft hiermee de optimale balans gevonden tussen laadvermogen, compacte afmetingen en wendbaarheid. Zo past met dit concept een vijf-asser met een hoog netto laadvermogen voor een dieplader-aanhangwagen binnen de wettelijke lengte. Dat is ideaal, want na de aanvoer van de machines wordt de truck zonder beperking van het laadvermogen ingezet voor de aanvoer van asfalt.”

LEES OOK
MDH Rondhout zet nieuwe Scania V8 bosbouwtrekker in

Uitschakelbare vijfde as

De Scania 560P trucks zijn af fabriek 8×4 voertuigen met een wielbasis van 4,55 meter. Veldhuizen trucks heeft de trucks zodanig aangepast dat ze binnen de 8 meter lengte vallen. Daarbij is er gekozen voor een dubbel aangedreven bogie, waarvan de laatste as uitschakelbaar en liftbaar is. Dat betekent tractie als dat nodig is en minder rolweerstand bij lege ritten. Veldhuizen Trucks bouwde vervolgens een hefbare negen tons, luchtgeveerde originele Scania as op positie drie waardoor de 8×4 een 10×4 werd.

Hiermee is de truck nu voorzien van twee liftassen. Verder werden de trucks voorzien van hogere banden en werden de brandstoftanks vervangen door Y-vormige tanks. Ook werden allerlei zaken als luchtketels, accu’s en dergelijke verplaatst om de compacte asopstelling mogelijk te maken. Het resultaat is een truck met 46 ton op kenteken, een laadvermogen van netto 28,5 ton en de geïsoleerde Hyva asfaltkipper.

Volledig luchtgeveerd

De eerste Scania Quadro rijdt al enige tijd bij Van der Wiel en de resultaten stemmen tot tevredenheid.

LEES OOK
Twee nieuwe Scania's voor Visser Kaas uit Huizen

“De trucks doen het opvallend goed qua verbruik. Dat is echt een groot verschil met de trucks die wij voorheen inzetten. Ook de chauffeurs zijn bijzonder tevreden over de trucks. Ze zijn erg blij met de ruime cabines, de lage instap en het comfort van volledige luchtvering.”

Eén truck rijdt vast voor KWS Wegenbouw met een asfaltset op de aanhangwagen. De andere twee rijden voor diverse opdrachtgevers, soms ook met een asfaltset erachter.

“De trucks zijn rechtstreeks gekocht bij Veldhuizen Wagenbouw, een bedrijf waar we uitstekend contact mee hebben. Zij denken mee in oplossingen. Voor service en onderhoud maken we gebruik van de diensten van Scania dealer Rinsma in Drachten. Zij staan volledig achter dit concept met een compleet onderhoud- en reparatie contract”, aldus Geert van der Ploeg.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Gewelddadige overval op vrachtwagenchauffeur, flinke som geld gestolen

DETTELBACH - Zondagochtend vroeg vielen tot nu toe onbekende daders een vrachtwagenchauffeur aan en stalen geld. Bij de gewelddadige aanval raakte de 52-jarige man...
×