Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 14:34 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAmsterdamse VVD wil Halsema bevragen over pro-Palestijns protest

Amsterdamse VVD wil Halsema bevragen over pro-Palestijns protest

AMSTERDAM – De Amsterdamse VVD gaat woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen stellen aan burgemeester Femke Halsema over de pro-Palestijnse demonstratie, waarbij maandag meer dan driehonderd mensen werden opgepakt.

Fractievoorzitter Daan Wijnants wil onder meer weten waarom de betogers zo dicht bij de manifestatie voor Israël op de Dam konden komen. “De burgemeester had ook hier bestuurlijk lef moeten tonen en de tegendemonstranten, die nota bene met gezichtsbedekking en antisemitische flyers daar stonden, verder weg moeten houden.”

Wijnants deelde maandag al beelden op X waarop is te zien hoe mensen met Israëlische vlaggen, die vermoedelijk op weg waren naar de Dam, dwars door de tegendemonstratie op het Damrak liepen. Hun vlaggen werden door de pro-Palestijnse betogers afgepakt en de mobiele eenheid moest eraan te pas komen. “De plek van de tegendemonstratie, door de burgemeester aangewezen, lijkt erg onhandig te zijn gekozen”, schreef de VVD’er bij de beelden. “Beide groepen lopen dwars door elkaar heen.”

LEES OOK
Metrostation Rokin Amsterdam vrijgegeven, niets verdachts gevonden

De burgemeester had vooraf een plek op het Damrak aangewezen als locatie voor de tegendemonstratie. Desondanks probeerden de betogers toch naar de Dam te gaan. Dat lukte uiteindelijk niet doordat ze werden ingesloten door de politie en zijn aangehouden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×