Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 14:33 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartJos Davidse versterkt bedrijfsleiding van HGK Shipping Rotterdam

Jos Davidse versterkt bedrijfsleiding van HGK Shipping Rotterdam

DUISBURG/ROTTERDAM – Per 1 januari 2025 zal Jos Davidse (58) de functie van voorzitter van de directie van HGK Shipping Rotterdam BV overnemen. Samen met de directieleden Andreas Lemme en Egbert Schelhaas zal hij in de toekomst verantwoordelijk zijn voor de strategische doorontwikkeling van het dochterbedrijf van HGK Shipping, de Europese marktleider in de binnenvaart, op de gebieden duwvaart, containervaart en droge ladingvaart, evenals voor agentschap- en overslagdiensten in de grootste zeehaven van Europa. Het doel is om het potentieel van deze belangrijke logistieke hub in een dynamische en toekomstgerichte marktomgeving te benutten.

De creatie van de nieuwe functie benadrukt het groeipotentieel van HGK Shipping in Rotterdam. De focus ligt hierbij niet alleen op de uitbreiding van traditionele goederenstromen, maar ook op nieuwe bedrijfsactiviteiten die voortkomen uit de energietransitie.

“Rotterdam is één van de belangrijkste overslagplaatsen ter wereld. Het is mijn doel om samen met ons ervaren team en de ondersteuning van het gehele HGK-concern het volledige potentieel van de binnenvaart en de logistieke activiteiten van de groep te benutten”, aldus Jos Davidse.

LEES OOK
Directiewisseling bij Bentvelzen Transport & Logistiek

Doorontwikkeling van de strategisch belangrijke locatie Rotterdam

Jos Davidse beschikt over meer dan drie decennia ervaring in de binnenvaartsector en bekleedde tijdens zijn carrière leidinggevende functies bij meerdere gerenommeerde rederijen. In zijn laatste functie was hij als Senior General Manager bij thyssenkrupp Veerhaven voor alle operationele activiteiten zoals de duwvaartactiviteiten en zeevaartagenturen verantwoordelijk. Dankzij deze uitgebreide branchekennis in combinatie met een groot inzicht in operationele processen en de commerciële vereisten, is hij de ideale man voor de verdere ontwikkeling van de strategisch belangrijke locatie Rotterdam.

Als onderdeel van de zogenoemde ARAG-range, waartoe naast Rotterdam ook de havens in Antwerpen, Amsterdam en Gent behoren, speelt de locatie een sleutelrol voor de Europese binnenlandse en buitenlandse handel.

“Met de benoeming van Jos Davidse geven wij een duidelijk signaal af voor onze ambities in Rotterdam. De toekomstige bedrijfsleiding zal zich ook met duurzame en innovatieve transportoplossingen gaan bezighouden die door de energietransitie en de hiermee gepaard gaande nieuwe productgroepen noodzakelijk worden. Hierin zal ook de duwvaart een doorslaggevende rol spelen”, aldus Steffen Bauer, CEO van HGK Shipping.

LEES OOK
Nieuwe bedrijfsleiding voor G. de Kruijf
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS