Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 21:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSWerk & InkomenPVO: E-learning helpt ondernemers om te gaan met toenemende agressie en geweld

PVO: E-learning helpt ondernemers om te gaan met toenemende agressie en geweld

Platform Veilig Ondernemen (PVO) lanceert een gratis e-learning ‘Omgaan met agressie en geweld’ voor ondernemers en hun personeel. Steeds vaker krijgen ondernemers te maken met agressief gedrag van klanten. Denk aan een klant bij de servicebalie die met agressief gedrag zijn zin probeert te krijgen, een dronken of ontevreden horecagast die dreigende taal uitslaat of klanten die hun frustratie botvieren tijdens een bezoek. De e-learning helpt om verschillende soorten agressie beter te herkennen en hiermee om te gaan.

“De toename van agressie is iets wat we al langer signaleren,” zegt Martijn Wildeboer, landelijk themaspecialist geweld & vermogenscriminaliteit bij PVO. “Sinds het einde van de coronaperiode zien ondernemers in verschillende branches een stijging in het aantal incidenten waarbij klanten zich agressief gedragen. Of het nu gaat om schelden, fysiek intimiderend gedrag of zelfs seksuele intimidatie.”

Beter voorbereid

In de e-learning leren deelnemers op interactieve wijze welke soorten agressie er zijn, hoe je deze kunt herkennen en wat je kunt doen als je hiermee te maken krijgt. “Het is een laagdrempelige manier om de kennis over te brengen”, vertelt Wildeboer.

LEES OOK
Groot applaus voor conducteur die wandeltocht tegen agressie loopt

“We laten situaties uit de dagelijkse praktijk in een winkel en horecazaak zien, waarbij deelnemers vervolgens zelf keuzes maken hoe te handelen en zien wat het effect daarvan is. Ook gaan we in op de STOP-methode, die je inzet als de agressie persoonlijk wordt. En natuurlijk geven we tips om agressie zoveel mogelijk te voorkomen. Zo helpen we ondernemers en hun medewerkers om beter voorbereid op de werkvloer te staan.”

De e-learning is gratis te volgen via www.pvo-nl.nl. Na het volgen van de e-learning ontvangen de deelnemers een certificaat.

Week van de Veiligheid

De lancering van de e-learning vond plaats op maandagavond 7 oktober in Emmen tijdens de openingsbijeenkomst van de Week van de Veiligheid (7 t/m 15 oktober), waarin dit jaar het thema ‘Agressie en geweld tegen ondernemers en medewerkers’ centraal staat.

Tijdens de Week van de Veiligheid organiseren zowel publieke als private partijen in het hele land diverse activiteiten rondom het thema ‘Agressie en geweld’. Zo organiseren de tien regionale PVO’s veiligheidsontbijtjes en trainingen voor ondernemers. Hierbij wordt ook een nieuwe VR-game ingezet, waarin deelnemers van dichtbij meemaken hoe het voelt om met agressie geconfronteerd te worden.

LEES OOK
Koning hoort van chauffeurs over agressie in openbaar vervoer
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vervoerregio’s roepen kabinet op af te zien van bezuinigingen

DEN HAAG - De Vervoerregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben samen met de vervoerders en vakbond FNV een brandbrief overhandigd aan...
×