Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 16:56 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsJoulz levert laadinfrastructuur voor Renault Trucks Nederland

Joulz levert laadinfrastructuur voor Renault Trucks Nederland

DELFT – Renault Trucks Nederland en Joulz, experts op het gebied van energie-infrastructuur, bundelen de krachten om bedrijven te helpen bij de overstap naar emissievrije vrachtwagens en bestelwagens. De samenwerking biedt Renault Trucks-klanten een complete oplossing voor de groeiende behoefte aan elektrische laadinfrastructuur en energiebeheer.

Renault Volgens Erik Lenssen, E-Mobility Product & Charging Manager bij Renault Trucks Nederland, vormt beperkte energiecapaciteit vaak een obstakel voor bedrijven: “Het huidige net is vaak overbelast, en nieuwe aansluitingen kunnen jaren duren. Dit remt de transitie naar elektrisch rijden en beïnvloedt de verkoop van elektrische voertuigen.”

Dankzij de samenwerking met Joulz kunnen Renault Trucks-klanten nu gebruikmaken van een breed scala aan laad- en energiesystemen, zoals batterijopslag, zonnepanelen en slim energiebeheer.

Erik: “Samen kunnen we bedrijven nog beter ondersteunen om hun wagenpark klaar te maken voor de toekomst met duurzame, op maat gemaakte oplossingen.”

Volledig aanbod aan E-Tech voertuigen en laadoplossingen

Renault Trucks biedt een uitgebreide range van elektrische voertuigen, van cargo bikes tot zware trucks. Het doel is om vanaf 2040 100% fossielvrije voertuigen te leveren en tegen 2050 Net Zero te bereiken.

LEES OOK
100 jaar Mercedes-Benz bij karldischinger logistikdiensleister gevierd met order voor 100 nieuwe vrachtwagens

Jerome Berthelet, Managing Director van Renault Trucks Nederland, benadrukt de keuze voor Joulz als strategische partner: “Joulz heeft ons eerder geholpen met complexe vraagstukken rondom laadinfrastructuur. Onze klanten vertrouwen op onze elektrische voertuigen en kunnen het zich niet veroorloven te worstelen met laadcapaciteit. In Joulz hebben we een partner gevonden die grootschalige, op maat gemaakte laadoplossingen kan leveren.”

Geïntegreerde energieoplossingen voor emissievrij transport

Sytse Zuidema, CEO van Joulz, licht het belang van een geïntegreerde aanpak toe: “De druk op het elektriciteitsnet is groot, en veel bedrijven kunnen niet rekenen op een uitbreiding van hun stroomcapaciteit op korte termijn. Joulz biedt oplossingen waarmee bedrijven lokaal energie kunnen opwekken en slim kunnen beheren, zodat zij minder afhankelijk zijn van de beperkingen van het net.”

Deze samenwerking tussen Renault Trucks en Joulz zorgt ervoor dat elk bedrijf, met zijn unieke energiebehoeften, een op maat gemaakte oplossing krijgt om de transitie naar emissievrij transport te versnellen.

LEES OOK
XPO bestelt 165 elektrische Renault Trucks

“Onze klanten hebben slechts één aanspreekpunt voor de installatie, monitoring en het onderhoud van laadvoorzieningen. Dit geeft hen de zekerheid dat ze hun voertuigen probleemloos kunnen inzetten,” voegt Erik Lenssen toe.

De overstap naar emissievrij transport

Sinds 2010 biedt Renault Trucks elektromobiliteitsoplossingen. Samen met Joulz zorgen ze voor de installatie, het onderhoud en de optimalisatie van laadinfrastructuur, afgestemd op de specifieke behoeften van elk bedrijf.

Erik Lenssen concludeert: “Deze samenwerking is een succes als we onze klanten volledig kunnen ondersteunen bij hun energietransitie en de overstap naar emissievrij transport soepel kunnen laten verlopen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×