Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 23:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesTMA Multimodal breidt uit met overname containerterminals in Utrecht en Lelystad

TMA Multimodal breidt uit met overname containerterminals in Utrecht en Lelystad

AMSTERDAM – TMA Multimodal BV heeft maandag 7 oktober aangekondigd dat het per 3 oktober 2024 de containerterminals van Container Terminal Utrecht BV (locatie Utrecht) en CTU Flevokust BV (locatie Lelystad) overneemt.

“Deze strategische uitbreiding van ons multimodale netwerk stelt ons in staat om onze positie in het containertransport verder te versterken. De terminals in Utrecht en Lelystad liggen op belangrijke strategische locaties, waar we dagelijks meerdere malen varen. De overname biedt ons de mogelijkheid om onze ambitie om een leidende rol in de logistieke keten te spelen, verder te realiseren”, aldus TMA.

“In Lelystad verwachten we een enorme groei van bedrijvigheid en nieuwe logistieke activiteiten, met de recente vestiging van diverse interessante partijen. Daarnaast willen we in Lelystad een agri-hub voor aardappelen en uien opzetten.”

De terminal in Utrecht is gelegen op een belangrijk industrieterrein, ook hier is het potentieel van de omliggende bedrijven groot.

“Door de toevoeging van deze terminals aan ons netwerk kunnen we de frequentie tussen onze inlandterminals en Rotterdam verder verhogen, waardoor de dienstverlening voor onze huidige locaties en klanten verbetert. Bovendien geeft het ons de mogelijkheid om verder te optimaliseren in ons netwerk en beter in te spelen op uitdagingen als digitalisering, verduurzaming en arbeidstekorten.”

LEES OOK
Air France-KLM rondt aankoop belang in noodlijdend SAS af

“We zijn verheugd dat we samen met de Theo Pouw Groep tot deze transactie zijn gekomen,” aldus Rens Rohde, Directeur van TMA Multimodal BV.

“We kijken uit naar de toekomst en de kansen die deze uitbreiding van ons multimodale netwerk met zich meebrengt.”

TMA Multimodal BV is een toonaangevende aanbieder van multimodale logistieke oplossingen in Nederland. Met een uitgebreid netwerk van binnenvaart-, rail- en wegvervoer, bieden zij de klanten een efficiënt en duurzaam logistiek aanbod.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Russische raket raakt vrachtschip in haven Oekraïne, één dode, vijf gewonden

ODESA - Oekraïne meldt dat een Russische raket een vrachtschip heeft geraakt in de haven van Odesa aan de Zwarte Zee. Een Oekraïner aan...
×