Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 22:28 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMilitaire tak Hamas dreigt met lange uitputtingsslag tegen Israël

Militaire tak Hamas dreigt met lange uitputtingsslag tegen Israël

GAZA – De gewapende vleugel van de Palestijnse beweging Hamas zegt een “lange uitputtingsslag” te willen voeren tegen Israël. Het dreigement van de Al Qassam-brigades komt een jaar na de bloedige aanval van 7 oktober op Israël, die de oorlog in de Palestijnse Gazastrook ontketende.

“Onze keuze is om de confrontatie voort te zetten in een uitputtingsslag die lang, pijnlijk en duur zal zijn voor de vijand”, aldus een woordvoerder van de brigades in een video-opname.

Hij noemde de aanval van een jaar geleden een “preventieve aanval”, gericht op het verijdelen van een Israëlisch plan voor “een grote aanval tegen het verzet in Gaza”. De voorbereiding daarvan had volgens hem “de laatste stadia” bereikt.

De zegsman benadrukte ook de gevaren voor de 97 gijzelaars die inmiddels een jaar worden vastgehouden in Gaza. Van hen zijn 34 dood verklaard door het Israëlische leger. “Na de dood van vele vijandelijke gijzelaars door hun leger en hun regering, is voor de overgebleven gijzelaars de situatie erg moeilijk geworden, psychologisch en wat hun gezondheid betreft. De risico’s voor hen nemen met de dag toe.”

LEES OOK
KLM vliegt vrijdag weer van en naar Israël na aanval Iran
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten Israël en Libanon langer op

PARIJS - Air France heeft vluchten van en naar Tel Aviv in Israël en de Libanese hoofdstad Beiroet langer opgeschort door de aanhoudende spanningen...
×