Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 12:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsExplosies en raketinslagen te horen bij begin herdenking Israël

Explosies en raketinslagen te horen bij begin herdenking Israël

TEL AVIV – De herdenking van de terreuraanval door Hamas in Israël is maandagochtend vroeg begonnen met op de achtergrond het geluid van explosies en raketinslagen, meldt een verslaggever van The New York Times.

Bezoekers van de herdenking, op de plek waar precies een jaar geleden het festival Nova plaatsvond, moesten ook even plat op de grond gaan liggen om raketten die Hamas vanuit de Gazastrook afvuurde.

Het Israëlische leger zegt dat Hamas maandagochtend om 06.31 uur (lokale tijd) vier raketten afvuurde, waarvan er drie werden onderschept door de luchtafweer. Een raket kwam volgens het leger in onbewoond gebied terecht. De gewapende tak van Hamas zegt de raketten te hebben afgevuurd op het zuiden van Israël.

Bij het festival, even ten oosten van de Gazastrook bij de plaats Re’im, werden vorig jaar op 7 oktober meer dan 380 mensen om het leven gebracht. Om 06.25 uur maandagochtend begon de herdenking, meldt de Amerikaanse krant. De organisatie speelde onder meer het laatste nummer dat festivalgangers hoorden voordat de aanval van Hamas begon.

LEES OOK
Drie Palestijnse leiders gedood in Libanon

Eerder op de ochtend klonk het luchtalarm bij Tel Aviv. Het Israëlische leger onderschepte twee drones.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Röhlig Logistics en Hapag-Lloyd gaan strategisch partnerschap aan voor biobrandstof om...

BREMEN - Röhlig Logistics en Hapag-Lloyd, een van 's werelds grootste containerrederijen, zijn een strategisch partnerschap aangegaan om scheepvaartemissies te verminderen door de integratie...
×