Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 12:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerWaterstoftankstation voor vrachtwagens geopend in de haven van Göteborg

Waterstoftankstation voor vrachtwagens geopend in de haven van Göteborg

GÖTEBORG – In het weekend is er een waterstoftankstation voor zwaar verkeer geopend in de haven van Göteborg. Het station ligt direct naast een van de drukste poorten van de haven, die ook een van de locaties is met de meeste vrachtwagens in Zweden. Het station levert uitsluitend groene waterstof.

“De grote stroom vrachtwagens naar de haven en de mogelijkheid om werkmachines bij te tanken, maken de locatie voor dit waterstoftankstation ideaal. In combinatie met verschillende bestaande laadstations rond de haven is het zware landtransport in de haven van Göteborg nu helemaal klaar voor een overgang naar zowel elektriciteit als waterstof”, aldus Viktor Allgurén, hoofd innovatie bij de haven van Göteborg.

Het station ligt direct naast Gate 6, de ingang van de RoRo-terminal van Göteborg. De toegangsweg naar de poort is een van de drukste wegen van Zweden, met 400.000 passerende vrachtwagens per jaar. Wanneer Stena Line haar huidige terminals in Duitsland en Denemarken verplaatst naar Arendal, net ten westen van de RoRo-terminal, zal het aantal voertuigen in het gebied naar verwachting de komende jaren nog verder toenemen.

LEES OOK
Onderzoek songfestivalincident Joost Klein gestopt om gebrek aan bewijs

Het station wordt beheerd door Hydri, een bedrijf dat zich richt op het bouwen van een Zweeds waterstofinfrastructuurnetwerk via ongeveer 20 waterstofstations in 2024 en 2025. Het station in de haven van Göteborg is het eerste en wordt gedeeltelijk gefinancierd door het Zweedse Energieagentschap.

“Groene waterstof heeft een groot potentieel om de transitie van zwaar transport te stimuleren. Met dit tankstation banen we de weg naar een koolstofneutrale transportsector”, aldus Michel Thomas, CEO van Qarlbo Energy en voorzitter van de raad van bestuur van Hydri.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Röhlig Logistics en Hapag-Lloyd gaan strategisch partnerschap aan voor biobrandstof om...

BREMEN - Röhlig Logistics en Hapag-Lloyd, een van 's werelds grootste containerrederijen, zijn een strategisch partnerschap aangegaan om scheepvaartemissies te verminderen door de integratie...
×