Clicky

zondag 6 oktober 2024 - 16:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTiener vijftig keer gestoken en levend verbrand in Marseille

Tiener vijftig keer gestoken en levend verbrand in Marseille

MARSEILLE – In de Franse stad Marseille is een 15-jarige jongen vijftig keer gestoken en daarna levend verbrand, zeggen aanklagers. Het geweld woensdag vond plaats in het drugsmilieu en leidde tot een andere moord.

Openbaar aanklager Nicolas Bessone sprak tijdens een persconferentie van “ongekende wreedheid”. De 15-jarige jongen was volgens Bessone door een 23-jarige gevangene ingehuurd om een concurrent te intimideren. De gevangene had 2000 euro beloofd voor het in brand steken van een deur van een appartement. De aanklager zei dat een rivaliserende bende zag dat de jongen gewapend was en hem doodde.

Dezelfde gevangene zou daarna een 14-jarige jongen hebben gerekruteerd voor een vergeldingsactie. Deze tiener zou voor de moord op een bendelid 50.000 euro krijgen. Volgens Bessone huurde de jongen een 36-jarige chauffeur in met wie hij ruzie kreeg en die hij doodschoot. Het slachtoffer was niet betrokken bij de drugshandel.

Marseille heeft al langer te maken met drugsgeweld, onder meer over controle over de markt. Het dodental in de tweede stad van Frankrijk staat dit jaar op zeventien, vorig jaar waren het er 49. Volgens Bessone worden de daders en slachtoffers steeds jonger.

LEES OOK
Frankrijk zet 6000 extra agenten in bij aankomst olympische vlam
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

KLM wil maatregelen EU tegen ‘oneerlijke’ concurrentie China

HILVERSUM - KLM-topvrouw Marjan Rintel wil dat Brussel met financiële maatregelen komt om Europese luchtvaartmaatschappijen beter te laten concurreren met Chinese branchegenoten. Die hoeven...
×