Clicky

zondag 6 oktober 2024 - 12:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDrie tieners in Duitsland aangeklaagd voor plannen aanslag

Drie tieners in Duitsland aangeklaagd voor plannen aanslag

DÜSSELDORF – Drie tieners zijn in Duitsland aangeklaagd voor het plannen van een terroristische aanslag. Het drietal, dat sinds april vastzit, wordt verdacht van het beramen van een aanval “in overeenstemming met de doelen en ideologie van Islamitische Staat”, aldus een woordvoerder van de rechtbank in Düsseldorf.

De twee meisjes en de jongen werden opgepakt toen ze 15 en 16 jaar oud waren. Een rechtbank bepaalde onlangs dat ze blijven vastzitten. De zaak tegen een vierde verdachte uit de deelstaat Baden-Württemberg is overgedragen aan het Openbaar Ministerie van Stuttgart.

Volgens de aanklagers wisselden de tieners via het platform Telegram plannen voor terroristische aanslagen uit en bespraken ze aanslagen op kerken, rechtbanken, treinstations en politiebureaus. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat ze hadden ingestemd met een misdrijf en voorbereidingen troffen. Het is niet duidelijk waar en wanneer ze een aanslag wilden plegen.

De politie kwam een 16-jarig meisje uit Iserlohn, ten zuidoosten van Dortmund, als eerste op het spoor. Er waren aanwijzingen dat zij het land wilde verlaten om zich bij Islamitische Staat aan te sluiten. Ze had hierover gesproken met een andere verdachte, een meisje uit Düsseldorf. De chatberichten over de aanslagplannen werden gevonden bij het onderzoek naar de telefoon van het meisje uit Iserlohn.

LEES OOK
EU: grenscontroles moeten noodzakelijk en proportioneel zijn
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

KLM wil maatregelen EU tegen ‘oneerlijke’ concurrentie China

HILVERSUM - KLM-topvrouw Marjan Rintel wil dat Brussel met financiële maatregelen komt om Europese luchtvaartmaatschappijen beter te laten concurreren met Chinese branchegenoten. Die hoeven...
×