Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 23:54 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartItaliaans onderzoek: onveilige onderdelen geleverd aan Boeing

Italiaans onderzoek: onveilige onderdelen geleverd aan Boeing

BRINDISI – Italiaanse aanklagers hebben zeven mensen en twee bedrijven beschuldigd van fraude en het overtreden van veiligheidsregels in een onderzoek naar vermoedelijk gebrekkige vliegtuigonderdelen. Deze werden door een Italiaans bedrijf voor Boeing geproduceerd.

De aanklagers startten hun onderzoek eind 2021 nadat Boeing klaagde dat sommige onderdelen die waren geleverd voor de 787 Dreamliner-toestellen door het bedrijf onjuist waren gefabriceerd.

Volgens onderzoekers hebben twee onderaannemers uit de Italiaanse stad Brindisi goedkopere vormen van titanium en aluminium gebruikt. Hiermee werden vliegtuigonderdelen van slechte kwaliteit gemaakt, “met gevolgen voor de luchtvaartveiligheid”, aldus de aanklagers.

De beschuldigden krijgen nu tijd om nieuw bewijs ter verdediging voor te leggen, voordat de aanklagers beslissen of ze de rechter gaan vragen om een proces.

Er bestaan veel zorgen over de veiligheid van Boeing-toestellen. Nadat in januari een toestel vlak na het opstijgen een deurpaneel had verloren zijn er veel berichten naar buiten gekomen over problemen met de kwaliteitscontroles bij de vliegtuigfabrikant.

LEES OOK
Boeing bekent schuld aan fraude rond schikking
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

TLN: Transportbranche blij met duidelijkheid over uitstootvrije zones

ZOETERMEER - De transportbranche is blij met de duidelijkheid die het kabinet heeft gegeven over de invoering van uitstootvrije zones in binnensteden op 1...
×