Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 22:00 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMacron wil einde aan wapenleveringen aan Israël

Macron wil einde aan wapenleveringen aan Israël

PARIJS – De Franse president Emmanuel Macron roept op wapenleveringen aan Israël voor de gevechten in Gaza te stoppen. Dat zei hij tegen de Franse radiozender Inter.

“Ik denk dat de prioriteit nu is dat we terugkeren naar een politieke oplossing en dat we stoppen met het leveren van wapens om in Gaza mee te vechten”, aldus Macron. Hij benadrukte dat Frankrijk geen wapens levert aan Israël. Ook noemde hij het van belang dat de situatie in buurland Libanon niet verder escaleert. “Libanon kan geen nieuw Gaza worden”.

Andere westerse landen leveren wel wapens aan Israël. De Verenigde Staten voorzien het land jaarlijks voor 3 miljard dollar aan wapens, al zei Washington in mei dat Israël waarschijnlijk wapens gebruikt op manieren die niet in overeenstemming zijn met het humanitair recht. In september schortte het Verenigd Koninkrijk een aantal wapenexporten naar Israël op, omdat ze “een duidelijk risico” zagen op een schending van het internationaal humanitair recht.

LEES OOK
Israëlische minister roept op nieuwe Hamasleider Yahya Sinwar snel te doden
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Italiaans onderzoek: onveilige onderdelen geleverd aan Boeing

BRINDISI - Italiaanse aanklagers hebben zeven mensen en twee bedrijven beschuldigd van fraude en het overtreden van veiligheidsregels in een onderzoek naar vermoedelijk gebrekkige...
×