Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 19:31 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEmirates verbiedt piepers en walkietalkies na ontploffingen

Emirates verbiedt piepers en walkietalkies na ontploffingen

DUBAI – Passagiers van Emirates mogen geen piepers of walkietalkies meer meenemen als zij met de luchtvaartmaatschappij van of naar Dubai vliegen. Dit heeft de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten besloten nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon waren ontploft. Emirates vliegt onder meer vanaf Schiphol naar thuisbasis Dubai.

Als toch een pieper of walkietalkie in de hand- of ruimbagage van een passagier wordt gevonden neemt de politie van Dubai het apparaat in beslag, meldt Emirates.

Verder laat de vliegmaatschappij weten vluchten van en naar Libanon langer op te schorten tot 15 oktober. Israël heeft de afgelopen weken de aanvallen in Libanon opgevoerd. Ook vliegt Emirates tot volgende week dinsdag niet naar Irak en Iran. Wel vliegt de luchtvaartmaatschappij vanaf zondag weer naar Jordanië.

KLM zegt niet met een soortgelijke maatregel te komen. “Veiligheid voor onze passagiers en crew staat voorop. Wij blijven de situatie volgen en nemen, indien nodig en in nauw overleg met de autoriteiten, aanvullende maatregelen”, laat een woordvoerster weten. Ook Transavia zegt dat maatregelen op dit moment “niet aan de orde” zijn. “Uiteraard houden we de situatie nauwlettend in de gaten, en in overleg met de bevoegde autoriteiten.”

LEES OOK
Brussels Airport vervoerde 49.000 ton vracht in februari
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

TLN: Transportbranche blij met duidelijkheid over uitstootvrije zones

ZOETERMEER - De transportbranche is blij met de duidelijkheid die het kabinet heeft gegeven over de invoering van uitstootvrije zones in binnensteden op 1...
×