Clicky

vrijdag 4 oktober 2024 - 14:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsCNV schort acties vroegpensioen op, FNV vraagt dat aan leden

CNV schort acties vroegpensioen op, FNV vraagt dat aan leden

DEN HAAG – Vakbond CNV heeft vrijdag aangekondigd de geplande acties rond de vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen op te schorten.

Eenzelfde besluit hangt ook in de lucht bij FNV. Die bond gaat daarover vrijdagavond in gesprek met de zogeheten stakingsraad, waarin afgevaardigde stakingsleiders zitten. Zij beslissen of “het overleg voldoende vertrouwen biedt om nieuwe stakingen op te schorten tot 1 december”, liet een woordvoerder weten.

Volgens de FNV heeft er donderdagavond nog overleg plaatsgevonden over de zogeheten Regeling voor Vervroegd Uittreden (RVU). Daarbij waren onder meer het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en werkgeversorganisatie VNO-NCW aanwezig. “We kunnen geen mededelingen doen over de inhoud van het overleg met minister”, zei de zegsman daarover.

Volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin vinden er “constructieve gesprekken” over de RVU plaats. “Deze gesprekken geven ons voldoende vertrouwen om de geplande acties op te schorten. We zijn er echter nog niet”, stelde Fortuin. “CNV zal de schouders er de komende tijd onder blijven zetten om tot de best mogelijke regeling te komen voor onze leden in een zwaar beroep.”

LEES OOK
FNV: overheid aan zet parkeerproblemen vrachtwagenchauffeurs op te lossen

Uitkering

De huidige vroegpensioenregeling, waarmee mensen die langdurig zwaar werk doen eerder met pensioen kunnen, loopt eind volgend jaar af. Zij hebben nu nog recht op een uitkering om de periode tot de AOW-leeftijd te overbruggen. Begin september legden de bonden een nieuw voorstel vanuit het kabinet naast zich neer, omdat de afstand tussen de partijen nog te groot was om verder te onderhandelen.

Daarop volgden acties in meerdere sectoren met grote impact. Politieagenten legden het werk neer tijdens voetbalwedstrijden en spoorwegmaatschappij NS en streekvervoerders kregen te maken met werkonderbrekingen. Nieuwe acties stonden gepland in de week van 14 tot en met 20 oktober.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur slechts lichtgewond nadat zowel zijn trekker als oplegger doorboord worden...

OPFENBACH - Een verkeersongeval is afgelopen maandagavond verbazingwekkend goed afgelopen. Een 57-jarige chauffeur reed met zijn vrachtwagen over de Duitse B32 van Wigratzbad richting Opfenbach...
×