Clicky

vrijdag 4 oktober 2024 - 13:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartHeinen vindt het 'natuurlijk uitstekend' dat KLM snijdt in kosten

Heinen vindt het ‘natuurlijk uitstekend’ dat KLM snijdt in kosten

DEN HAAG – Minister Eelco Heinen (Financiën) vindt het “natuurlijk uitstekend” dat KLM kosten bespaart om zijn financiële positie te verbeteren. De luchtvaartmaatschappij, die deels eigendom is van de Nederlandse staat, kondigde daar eerder deze week maatregelen voor aan.

De overheid moest tijdens de coronapandemie financieel bijspringen om KLM op de been te houden. “Ik heb geen signalen dat dat nu nodig is”, zegt Heinen.

Dat het bedrijf plannen maakt om de winstgevendheid te verbeteren, “juich ik alleen maar toe”, aldus de minister.

Aan de noodsteun die KLM in coronatijd kreeg was al de voorwaarde verbonden dat het bedrijf maatregelen zou nemen om de winstgevendheid ook op de langere termijn te verbeteren.

Een staatsagent die was aangesteld om daarop toe te zien, concludeerde evenwel dat daar te weinig van terecht was gekomen. Heinen zegt zich “als aandeelhouder” te laten informeren over deze nieuwe besparingsoperatie.

LEES OOK
KLM blijft ook bij minder krimp Schiphol beducht voor vergelding
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur slechts lichtgewond nadat zowel zijn trekker als oplegger doorboord worden...

OPFENBACH - Een verkeersongeval is afgelopen maandagavond verbazingwekkend goed afgelopen. Een 57-jarige chauffeur reed met zijn vrachtwagen over de Duitse B32 van Wigratzbad richting Opfenbach...
×