Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSnack op vlucht KLM vooralsnog gratis, ondanks besparingsplannen

Snack op vlucht KLM vooralsnog gratis, ondanks besparingsplannen

AMSTELVEEN – Het is nog niet zeker of passagiers op Europese vluchten van KLM binnenkort moeten betalen voor een snack of drankje aan boord. Dat meldt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

KLM maakte donderdagochtend bekend het cateringaanbod aan boord te onderzoeken om op termijn jaarlijks minimaal 100 miljoen euro aan extra inkomsten te realiseren.

KLM heeft gemerkt dat passagiers soms niet tevreden zijn over het aanbod aan boord. Daarom worden nu verschillende concepten verkend. “We kijken nu hoe we de catering in Europa kunnen aanpassen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van meerdere opties. Maar we onderzoeken ook de mogelijkheid om reizigers van tevoren een bestelling te laten plaatsen”, legt de zegsvrouw uit. Het is de bedoeling dat de nieuwe catering eind volgend jaar wordt ingevoerd.

Op dit moment serveert KLM op korte vluchten binnen Europa een drankje en een snack in de economy class. Op iets langere vluchten krijgen passagiers ook een sandwich. Op intercontinentale vluchten krijgen reizigers een maaltijd, maar kunnen zij ook tijdens de vlucht om een extra snack of drankje vragen.

LEES OOK
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

Luchtvaartnieuws meldde vorige maand al dat KLM de aanpassing van de catering in de economy class op Europese vluchten onderzocht. Volgens de vakwebsite was een van de mogelijkheden dat passagiers gratis koffie, thee of water en een kleine snack konden krijgen. Voor andere dranken en maaltijden moest dan wel worden betaald. KLM gaf toen echter aan dat er op korte termijn geen grote veranderingen zouden komen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtvaart gruwt van berichten over ticketbelasting Frankrijk

BRUSSEL - Belangenorganisaties voor luchtvaartmaatschappijen en luchthavens hebben met afgrijzen gereageerd op mediaberichten over extra ticketbelastingen in Frankrijk. De Franse regering zou met zo'n...
×