Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 15:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerRechter grijpt niet in bij overgang busvervoer Friesland

Rechter grijpt niet in bij overgang busvervoer Friesland

DEN HAAG – De rechtbank mengt zich niet in de concessieverlening voor het busvervoer in Friesland. Vervoerbedrijf Arriva had hierom verzocht nadat de provincie Friesland had besloten dat Qbuzz het busvervoer vanaf december 2024 gaat verzorgen.

Arriva is het daar niet mee eens. Het bedrijf regelt nu het busvervoer in Friesland en vroeg de rechter de concessieverlening te schorsen en de inschrijvingen opnieuw te laten beoordelen.

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) wijst dat verzoek af, omdat de beoordelingscommissie niet is afgeweken van de leidraad voor de aanbesteding. Ook is volgens de rechter “niet onbegrijpelijk dat Qbuzz voor haar inschrijving een (hogere) totaalscore dan Arriva heeft gekregen”. En: “voor ingrijpen door de voorzieningenrechter is alleen plaats bij aperte procedurele of inhoudelijke onjuistheden die de deugdelijkheid van de gunningsbeslissing (kunnen) aantasten”. Daar is niets van gebleken, aldus de rechter.

Qbuzz belooft volgens de provincie de komende tien jaar meer busvervoer, ook naar kleine dorpen. Arriva denkt dat het Qbuzz niet lukt om die beloftes waar te maken, onder meer omdat er te weinig chauffeurs zijn.

LEES OOK
Drielandentrein verbindt Nederland met Duitsland en België
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur steekt N65 over en belandt met zijn vrachtwagen in de...

OISTERWIJK - Donderdagmiddag reed een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen vanuit Tilburg richting Den Bosch toen het net voorbij de kruising Pannenschuurlaan bij Oisterwijk misging. Doordat...
×