Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagen op hol in Roosendaal na onwel geworden chauffeur

Vrachtwagen op hol in Roosendaal na onwel geworden chauffeur [+foto]

ROOSENDAAL – Woensdagavond werd door diverse melders een vreemde situatie gemeld vanuit de wijk Langdonk in Roosendaal. Hier zou een witte vrachtwagen al geruime tijd dezelfde rondjes in de wijk rijden. Hierbij zou het voertuig behoorlijk hard rijden.

Toen de politie de wijk inreed zagen zij het voertuig direct. Het viel op door de hoge snelheid (circa 70 km/h) en het slingerende rijgedrag. Door het rijgedrag reed de vrachtauto rakelings langs geparkeerde auto’s en reed hij bijna een fietsend kind aan.

De politie heeft direct een stopteken gegeven. De chauffeur leek dit echter niet te zien, waarop de politie ook de blauwe lichten en de sirene heeft aangezet.

Hoewel de vrachtwagen diverse keren heel kort stopte, reed hij ook direct weer door. Ter hoogte van de Renatusdonk stopte de vrachtwagen net lang genoeg om zijn weg met de politieauto te blokkeren.

De chauffeur werd gesommeerd om uit te stappen en de sleutels werden door de politie direct uit het contact gehaald. Eenmaal uit het voertuig werd de chauffeur, een 67-jarige Roemeense man, getest op het gebruik van alcohol. Hij bleek geen alcohol te hebben gedronken.

LEES OOK
Vrachtwagen van de weg geraakt op A28 [+foto's]

Al snel kreeg de politie het vermoeden dat er medisch iets aan de hand was met de chauffeur. Met spoed is er toen een ambulance ter plaatse gekomen. De man is nagekeken door het personeel van de ambulance. Hierna is de man met enige spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Door melding te maken is er waarschijnlijk veel leed voorkomen, voor zowel de chauffeur als voor de omgeving. “Top gedaan van de melders! We hopen dat de chauffeur het goed maakt en snel opknapt”, aldus de agenten van de politie Roosendaal.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtvaart gruwt van berichten over ticketbelasting Frankrijk

BRUSSEL - Belangenorganisaties voor luchtvaartmaatschappijen en luchthavens hebben met afgrijzen gereageerd op mediaberichten over extra ticketbelastingen in Frankrijk. De Franse regering zou met zo'n...