Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 12:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVijf aanhoudingen voor ladingdiefstallen uit dezelfde vrachtwagen

Vijf aanhoudingen voor ladingdiefstallen uit dezelfde vrachtwagen [+foto]

ZEVENHUIZEN – In twee afzonderlijke nachten wist de politie afgelopen weekend in totaal vijf verdachten aan te houden voor ladingdiefstallen uit dezelfde vrachtwagen.

In de nacht van zaterdag op zondag reden agenten tijdens hun surveillance over het Nijverheidscentrum te Zevenhuizen toen hun aandacht getrokken werd door een personenauto welke daar met verlichting aan bij de vrachtwagenparkeerplaats stond.

Daar aangekomen zagen zij ineens diverse personen wegrennen die bij een opengebroken oplegger stonden. Na een korte achtervolging te voet vluchtten de verdachten de sloot in.

In de sloot wisten de agenten een 18-jarige Rotterdammer aan te houden. Een tweede verdachte wist via diezelfde sloot te ontkomen. Een derde verdachte, een 27 jarige Rotterdammer, werd later in de directe omgeving aangehouden.

Na onderzoek bleek dat naast de opengebroken oplegger een bestelbus voorzien van valse kentekenplaten stond met daarin een deel van de lading uit de oplegger. Zowel de bestelbus als de personenauto welke afkomstig bleken van de 27-jarige Rotterdammer zijn in beslag genomen.

LEES OOK
Incidenteel ook privégegevens van politiemedewerkers gelekt

In de nacht van zondag op maandag belde de chauffeur van dezelfde vrachtwagen dat er mensen rondom zijn vrachtwagen liepen welke bezig waren met de lading van zijn vrachtwagen.

Toegesnelde agenten troffen wederom een personenauto op de parkeerplaats aan en zagen een bestelauto die ernaast stond wegrijden. Op de Zuidplasweg zagen andere agenten de bus rijden en konden de bestuurder een stopteken geven. Ook in deze bestelbus werd een deel van de lading aangetroffen. De 40-jarige bestuurder uit Rotterdam werd hierop aangehouden.

Vanwege betrokkenheid bij de diefstal werd ook de bestuurder van de personenauto, een 23-jarige Rotterdammer, aangehouden. Na een korte zoektocht werd in de bosjes nog een 27-jarige Rotterdammer aangehouden welke zich daar had verstopt.

Alle verdachten zitten momenteel nog vast en de recherche heeft de zaak in onderzoek.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtvaart gruwt van berichten over ticketbelasting Frankrijk

BRUSSEL - Belangenorganisaties voor luchtvaartmaatschappijen en luchthavens hebben met afgrijzen gereageerd op mediaberichten over extra ticketbelastingen in Frankrijk. De Franse regering zou met zo'n...
×