Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 22:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerIerse vrachtwagenchauffeur krijgt 2,5 jaar cel na drugssmokkel van Nederland naar Noord-Ierland

Ierse vrachtwagenchauffeur krijgt 2,5 jaar cel na drugssmokkel van Nederland naar Noord-Ierland

LONDEN – Een Ierse vrachtwagenchauffeur die cannabis ter waarde van £ 620.000 (744.622 euro) van Nederland naar Noord-Ierland probeerde te smokkelen, is na een onderzoek van de National Crime Agency (NCA) veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf.

De 42-jarige Sergei Nicola Bacajanov woonachtig in Blanchardstown in de Republiek Ierland, reisde op 4 mei 2023 per veerboot van Nederland naar de haven van Killingholme in Lincolnshire met een lading verse kip in zijn trailer.

Namens de NCA hielden Border Force-agenten Bacajanov aan in de haven. Bij een zoektocht in zijn trailer werden nieuwe las- en verflagen gevonden, wat erop duidde dat er pogingen waren gedaan om twee compartimenten onder de vloer te verbergen.

Elk compartiment bevatte drie schuifladen, elk met vijf metalen laden gevuld met 31 kilo cannabis met een straatwaarde van £ 620.000, omgerekend € 744.622.

Bacajanov ontkende dat hij iets wist van de drugs toen hij door NCA-agenten werd ondervraagd. Hij hield vol dat hij legitieme ladingen ophaalde en afleverde.

LEES OOK
5,5 jaar cel voor vrachtwagenchauffeur na vondst ton hasj in lading uien

Onderzoekers vonden echter DNA-bewijs dat erop wees dat hij op de hoogte was van de drugs en dat hij had geholpen bij het verladen ervan.

Hij bekende schuldig te zijn aan drugssmokkel bij tijdens de rechtszaak in Grimsby Crown Court op 25 september, en vertelde de rechtbank dat hij enige kennis had van de drugs, maar niet van de omvang van de operatie. Hij werd vandaag (2 oktober) door dezelfde rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar en zal aan het einde van zijn straf worden gedeporteerd.

De commandant van de NCA Belfast-afdeling, David Cunningham, zei: “Sergei Bacajanov was zich niet alleen bewust van de illegale lading die hij smokkelde, maar was ook betrokken bij het laden van de drugs in een geavanceerde schuilplaats onder de vloer van zijn trailer om ontdekking bij de grens te voorkomen.”

“Wij zijn van mening dat deze drugs bestemd waren voor verdere doorvoer naar Noord-Ierland en de Ierse Republiek, waar ze op straat zouden worden verkocht en dat de opbrengsten daarvan zouden worden gebruikt om nog meer ernstige en georganiseerde criminaliteit te plegen.”

LEES OOK
Bijna drie jaar cel voor smokkel van cocaïne tussen de bananen

“De NCA werkt nauw samen met partners in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten om criminele transporteurs aan te pakken die hun legitieme lading, vaak levensmiddelen, gebruiken om hun illegale goederen naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren.”

“De boodschap aan degenen die ervoor kiezen om betrokken te raken bij dit soort criminaliteit is simpel: de NCA en onze partnerhandhavingsinstanties zullen alle beschikbare tactieken gebruiken om u te identificeren, uw voertuigen in beslag te nemen en u voor de rechter te brengen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Europese luchtvaartautoriteit adviseert luchtruim Iran te mijden

KEULEN - De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft woensdag alle Europese luchtvaartmaatschappijen geadviseerd om het Iraanse luchtruim te mijden, naar aanleiding van de Iraanse aanval...
×