Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 21:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRuim 300 mensen willen repatriëren naar Nederland vanuit Libanon

Ruim 300 mensen willen repatriëren naar Nederland vanuit Libanon

DEN HAAG – Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben zich tot nu toe ruim driehonderd mensen aangemeld voor repatriëring vanuit Libanon. Dat heeft het ministerie woensdag bekendgemaakt.

Vrijdag en zaterdag voert Defensie twee repatriëringsvluchten uit met een speciaal transportvliegtuig. Dat zal landen op de militaire vliegbasis Eindhoven. Ook blijft Nederland zich inspannen om te helpen bij vertrek met commerciële luchtvaartmaatschappijen, aldus het ministerie.

Het is nog onduidelijk of alle mensen die zich hebben aangemeld daadwerkelijk op een van de repatriëringsvluchten mogen stappen. Behalve Nederlanders komen ook partners en kinderen van Nederlanders in aanmerking, net als verzorgende ouders van een minderjarig Nederlands kind en personen met een geldige verblijfsvergunning voor Nederland of Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius of Saba. Het ministerie controleert onder meer of de aangemelde personen de juiste documenten hebben.

Nederland roept zijn burgers op om Libanon zo snel mogelijk te verlaten. De toestand in het land is gevaarlijk door luchtaanvallen van Israël. Die hebben tot doel de militante beweging Hezbollah uit te schakelen. Libanon voert op zijn beurt ook raketaanvallen uit op Israël.

LEES OOK
Libanese ambassadeur ziet graag meer Nederlandse druk op Israël
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×