Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 19:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesRvC Deutsche Bahn keurt verkoop DB Schenker aan DSV goed

RvC Deutsche Bahn keurt verkoop DB Schenker aan DSV goed

BERLIJN – De raad van commissarissen van Deutsche Bahn AG heeft woensdag in een buitengewone vergadering de verkoop van DB Schenker aan de Deense transport- en logistieke groep DSV goedgekeurd. Tegelijkertijd heeft de federale regering vandaag de goedkeuring verleend die vereist is voor de transactie onder de Federal Budget Code (BHO). De verkoop zal naar verwachting in 2025 worden afgerond na ontvangst van alle wettelijke goedkeuringen.

Op 13 september 2024 tekende de directie van DB AG een contract om haar logistieke dochteronderneming aan DSV te verkopen voor een ondernemingswaarde van 14,3 miljard euro. Inclusief de verwachte rentebaten tot aan de oplevering bedraagt ​​de totale verkoopwaarde maximaal 14,8 miljard euro.

“De verkoop van DB Schenker is een belangrijke mijlpaal voor DB om zich consequent te kunnen concentreren op de renovatie van de binnenlandse spoorweginfrastructuur en de exploitatie van klimaatvriendelijk personen- en goederenvervoer in Duitsland en Europa”, aldus Werner Gatzer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DB.

LEES OOK
Ondernemer Guus Franke haakt af voor overname noodlijdend Vitesse

“We hebben duidelijke doelstellingen geformuleerd om het spoor structureel te renoveren op het gebied van infrastructuur, bedrijfsvoering en winstgevendheid en ons te concentreren op de core business. De opbrengst van de verkoop zal de schuldenlast van DB aanzienlijk verminderen en een belangrijke bijdrage leveren aan de financiële stabiliteit van de DB-groep. Met DSV krijgt Schenker er ook een sterke strategische eigenaar bij”, aldus DB CEO Dr. Richard Lutz.

In december 2023 startte DB een open, transparant en niet-discriminerend proces voor de verkoop van DB Schenker in overeenstemming met de vereisten van de EU-wetgeving. DSV kwam als beste uit de bus met wat duidelijk het economisch meest voordelige aanbod voor het spoor was.

DB Schenker, met ongeveer 72.700 medewerkers op ruim 1.850 locaties in meer dan 130 landen, zal zich in de toekomst in samenwerking met DSV verder kunnen ontwikkelen. Geplande investeringen van circa één miljard euro in de komende jaren zijn bedoeld om extra groeipotentieel te bevorderen. DSV heeft zich duidelijk gecommitteerd aan de Duitse medezeggenschap en aan bestaande cao’s en bedrijfsovereenkomsten. Samen zal een van de toonaangevende transport- en logistieke bedrijven ter wereld ontstaan.

LEES OOK
Boskalis neemt alle resterende aandelen Smit Lamnalco over

DB Schenker is een van de toonaangevende logistieke dienstverleners wereldwijd. Het bedrijf biedt landtransport, lucht- en zeevracht, evenals uitgebreide logistieke oplossingen en wereldwijd supply chain management vanuit één bron. Met als doel een duurzame toekomst voor de logistieke sector investeert het bedrijf voortdurend in innovatieve transportoplossingen, hernieuwbare energieën en emissiearme producten voor haar klanten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Europese luchtvaartautoriteit adviseert luchtruim Iran te mijden

KEULEN - De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft woensdag alle Europese luchtvaartmaatschappijen geadviseerd om het Iraanse luchtruim te mijden, naar aanleiding van de Iraanse aanval...
×