Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 16:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHezbollah meldt gevechten met binnengedrongen Israëlische troepen

Hezbollah meldt gevechten met binnengedrongen Israëlische troepen

MAROUN AL RAS/ODAISSEH – De sjiitische Libanese beweging Hezbollah heeft melding gemaakt van gevechten met Israëlische troepen in het grensgebied en van het afslaan van een aanval aan de grens.

De beweging zei eerst dat er gevechten waren in het dorp Maroun al Ras, circa anderhalve kilometer van de Israëlische grens. Israël maakte ook meldingen van gevechten op Libanees grondgebied, net als het Libanese leger dat woensdag twee grensoverschrijdingen signaleerde.

Hezbollah meldde ook een aanval in het Libanese grensdorp Odaisseh, niet ver van de Israëlische plaats Kiryat Shmona. Die zou zijn afgeslagen. Daarbij zijn volgens nieuwszender Al Jazeera twee Israëlische militairen gedood en achttien gewond geraakt. Palestijnse media spreken over een hinderlaag. Volgens Al Jazeera zijn het de eerste man-tegen-mangevechten die worden gemeld sinds de aankondiging van het Israëlische offensief in Libanon dinsdag.

Een woordvoerder van Hezbollah, Mohammad Afif, zei dat de gevechten met de Israëli’s “pas in een eerste fase” zijn. De beweging heeft volgens hem voldoende wapens, munitie en manschappen om de Israëlische aanvallen over land af te slaan. Het leger van Israël is naar eigen zeggen in de nacht van maandag op dinsdag met een grondoffensief tegen Hezbollah in het zuiden van Libanon begonnen. In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de Israëlische luchtmacht volgens een verklaring 150 doelen in Libanon gebombardeerd.

LEES OOK
NYT: Haniyeh gedood met verborgen explosief in complex in Iran
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×