Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 14:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoer22.000 euro aan boetes uitgeschreven tijdens TFOC controle in Gorinchem

22.000 euro aan boetes uitgeschreven tijdens TFOC controle in Gorinchem

GORINCHEM – In een gezamenlijke inspanning om criminele inmenging in de transportsector tegen te gaan, heeft het landelijke programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) op 30 september een controleactie georganiseerd in Gorinchem. Het doel van deze actie was om inzicht te krijgen in de logistieke vervoersstromen die het gebied doorkruisen en gerichte controles te verrichten.

Aan de actiedag namen de politie (regionaal en landelijk), douane, arbeidsinspectie, Gemeente Gorinchem en Platform Veilig Ondernemen deel. Door deze samenwerking versterken de betrokken partijen hun informatiepositie.

Resultaten

In totaal zijn 28 voertuigen gecontroleerd. Tijdens deze controle is vijf keer fraude vastgesteld en is er één verbaal uitgeschreven voor het niet hebben van een vervoersvergunning. Dit leverde de transporteur een boete van 4400 euro op. In totaal zijn er boeterapporten opgesteld ter waarde van ruim 22.000 euro.

Er zijn 24 bewustwordingsgesprekken gevoerd met chauffeurs over signalen van ondermijning binnen de logistiek. Ook zijn er drie transportbedrijven in Gorinchem benaderd om publiek-private samenwerking te bevorderen en de strijd tegen criminele inmenging te versterken.

LEES OOK
29 vrachtwagens gecontroleerd in strijd tegen criminele inmenging sierteeltsector

Programma Transport Facilicated Organized Crime

Nederland is een transportknooppunt voor de hele wereld. Niet alleen voor legale-, maar ook voor illegale goederen, zoals drugs, wapens en illegale accijns. Als één overheid bestrijden en voorkomen we samen met de transportbranche georganiseerde criminaliteit in de transportsector. Dit gebeurt onder de vlag van het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) als onderdeel van de Landelijke Expertise en Operaties van de politie. Het bewuster en sterker maken van chauffeurs, ondernemers en andere kwetsbare spelers in de branche tegen criminele inmenging is in de TFOC-aanpak een belangrijke speerpunt. Zo hopen we de weerbaarheid van deze groepen te vergroten.

Verdachte situaties?

Herkent u verdachte situaties in het transport? Ontdek het in de serious game Operatie Zelos. Deze game wijst chauffeurs en ondernemers op mogelijke criminele signalen. Kijk op: www.operatiezelos.nl.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×