Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 01:31 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeNiet gecategoriseerdDe nieuwe Elroq: Škoda's eerste compacte elektrische SUV

De nieuwe Elroq: Škoda’s eerste compacte elektrische SUV

Škoda presenteert de nieuwe Elroq, het eerste volledig elektrische model van het merk in het compacte SUV-segment. Afhankelijk van de gekozen configuratie heeft de Elroq een actieradius tot 579 km (WLTP) en een vanafprijs van € 34.990 is het de voordeligste elektrische SUV in zijn segment. De Elroq biedt standaard functies zoals een achteruitrijcamera, Crew Protect Assist en een 13-inch infotainmentscherm. Het model is vanaf 2 oktober te configureren en te bestellen. De eerste exemplaren worden naar verwachting begin 2025 afgeleverd.

“De Škoda Elroq is ons eerste volledig elektrische model in het compacte SUV-segment; het snelst groeiende en best verkopende subsegment in Europa,“ zegt Klaus Zellmer, CEO van Škoda Auto. “Het is ook het eerste model dat onze nieuwe Modern Solid-designtaal toepast, die wordt gekenmerkt door robuustheid, functionaliteit en nieuwe visuele elementen zoals de glanzend zwarte Tech-Deck Face.“

Modern solid: bekende Škoda lijnen opnieuw geïnterpreteerd

Škoda’s nieuwe designtaal combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit, en is toch zeer herkenbaar. Dat vertaalt zich op de nieuwe Elroq onder meer in de glanzend zwarte Tech-Deck Face aan de voorzijde, die de traditionele grille vervangt en waarin radar en frontcamera zijn weggewerkt. Ook de nieuwe Škoda-signatuur op de strak afgelijnde motorkap is nieuw, waarbij het traditionele logo is weggelaten.

Het exterieur van de Elroq wordt gekenmerkt door strakke lijnen en een aerodynamische carrosserie met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,26, wat bijdraagt aan een topsnelheid van 180 km/u. De robuuste voorbumper met een Unique Dark Chrome inzetstuk en het vernieuwde vier ogen-gezicht onderstrepen het nieuwe design.

LEES OOK
Mars verduurzaamt logistiek middels vier nieuwe e-trucks

De topversies van de Elroq zijn verkrijgbaar met Matrix-LED-koplampen, die 36 individuele lichtsegmenten gebruiken voor optimale verlichting van het wegdek. Aan de achterzijde sluit de Elroq mooi aan bij de Modern Solid designtaal met C-vormige achterlichten en verlichte kristalelementen.

Er zijn twee versies van de achterlichtunits beschikbaar, waarbij de topversie dynamische richtingaanwijzers en animaties bij het openen van de achterklep biedt.

State-of-the-art technologie

Veel autokopers zoeken naar een eenvoudigere en kosteneffectieve manier om elektrisch te rijden. De Elroq biedt state-of-the-art technologie met een breed scala aan moderne infotainment- en veiligheidsfuncties, voor een concurrerende prijs. Als nieuwste toevoeging aan het elektrische modellengamma van Škoda, biedt hij ook een royale hoeveelheid interieurruimte en bagagecapaciteit, samen met slimme opbergmogelijkheden volgens Škoda’s bekende Simply Clever-filosofie. Met zijn compacte afmetingen, ruime interieur en uitstekende rijeigenschappen is de Elroq de perfecte metgezel voor in de stad en ver daarbuiten.

Grensverleggende range en aandrijflijnen

In Nederland is de Škoda Elroq straks verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Selection, Business Edition en Sportline, waarbij er de keuze is uit verschillende aandrijflijnen. Het begint bij de Elroq 50 met 125 kW vermogen, gevolgd door de Elroq 60 met 150 kW vermogen. De Elroq 85 biedt 210 kW vermogen en een actieradius tot 579 kilometer (WLTP). Dankzij oplaadsnelheden tot 175 kW bij DC-snellaadstations laadt de 82 kWh accu van de achterwielaangedreven Elroq 85 in minder dan 28 minuten op van 10 tot 80 procent. De kleinere accu’s van de Elroq 50 en Elroq 60 laden nog sneller op, in minder dan 24 minuten. De hoge efficiëntie, laadsnelheid en de handige voorverwarmfunctie van de Elroq tillen de rijbeleving naar een nieuw niveau.

LEES OOK
Praktijktest laadpleinen e-trucks van start

Ruim en duurzaam interieur

De Elroq biedt een royale hoeveelheid binnenruimte, met de grootste bagageruimte in zijn segment: 470 liter, uit te breiden tot 1.580 liter met de achterbank neergeklapt. Voor het interieur zijn nieuwe Design Selections ontwikkeld, die gebruikmaken van innovatieve duurzame materialen. De Elroq introduceert ook nieuwe Simply Clever-functies, zoals slimme extra opbergvakken met een totale capaciteit tot 48 liter en een opbergnet voor de oplaadkabel onder de hoedenplank. Intuïtieve connectiviteitsfuncties, het standaard aanwezige 13 inch infotainmentscherm, de geavanceerde assistentiesystemen en maximaal negen airbags zorgen voor een superieur rijcomfort en een hoog niveau van actieve en passieve veiligheid.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen met horizontale boormachine gestolen [+foto]

VERL - Tussen zaterdag 28 september 14:30 uur en maandag 30 september 07:00 uur werd in de Industriestrasse in het Duitse Verl een vrachtwagen...
×