Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 12:57 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAxios: Israël werkt aan aanzienlijke vergelding tegen Iran

Axios: Israël werkt aan aanzienlijke vergelding tegen Iran

TEL AVIV – Israël werkt volgens anonieme overheidsfunctionarissen aan “aanzienlijke vergelding” voor de Iraanse raketaanvallen van dinsdag, meldt Axios.

Volgens de nieuwssite is de kans groot dat olieproductielocaties aangevallen worden. Ook zou overwogen worden om specifieke personen te doden of luchtverdediging aan te vallen.

Israël en Iran hebben elkaar in april ook al onder vuur genomen in een reeks aanvallen en vergeldingsacties. Die eindigde toen met een Israëlische aanval op een luchtverdedigingsbatterij in Iran. Israëlische bronnen zeggen tegen Axios dat de vergelding deze keer veel zwaarder zal zijn. Er zou wel eerst overlegd worden met de Amerikaanse regering.

Dinsdagavond zei Netanyahu al dat Iran een “grote fout” heeft gemaakt met de raketaanvallen en dat ze daarvoor zullen boeten.

Iran zei dat de raketten wraak waren voor de Israëlische aanvallen op de top van Hezbollah. Daarbij kwam onder anderen Hassan Nasrallah om het leven, de leider van de door Iran gesteunde organisatie. Iran zei dat de vergelding met de raketten van dinsdag was voltooid, maar dat er meer aanvallen volgen als Israël weer terugslaat.

LEES OOK
Air France schort vluchten naar Beiroet en Tel Aviv op
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

22.000 euro aan boetes uitgeschreven tijdens TFOC controle in Gorinchem

GORINCHEM - In een gezamenlijke inspanning om criminele inmenging in de transportsector tegen te gaan, heeft het landelijke programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC)...
×